Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού της παραλίας του Βόλου από τα νεκρά ψάρια, με τις εικόνες να είναι αποκαρδιωτικές.

Ειδικότερα, ειδικό δίχτυ-πλέγμα τοποθετήθηκε το πρωί της Πέμπτης στη γέφυρα στο κορδόνι, στην παραλία του Βόλου, για να συγκρατεί τα νεκρά ψάρια που εκβράζει η θάλασσα και να γίνεται πιο εύκολα η συγκέντρωσή τους. Ήδη πάντως πολλά τουριστικά ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη έχουν αποχωρήσει, διότι δεν αντέχουν την μυρωδιά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3s826hjoi0x)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επικρατούν φόβοι να πλημμυρίσουν εκτάσεις με το κλείσιμο του θυροφράγματος.

Δείτε φωτογραφίες:

volos-psaria-nekra__10_
volos-psaria-nekra__11_
volos-psaria-nekra__1_
volos-psaria-nekra__2_
volos-psaria-nekra__3_
volos-psaria-nekra__4_
volos-psaria-nekra__5_
volos-psaria-nekra__6_
volos-psaria-nekra__7_
volos-psaria-nekra__8_
volos-psaria-nekra__9_

Τσιάρας για νεκρά ψάρια στον Βόλο: ''Η εικόνα μας σοκάρει και μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία''

«Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν, το θέαμα από μόνο του είναι αδιανόητο» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Action24 και ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το θέμα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «σε κανέναν μας δεν είναι ευχάριστο να βλέπει αυτή την εικόνα, που προφανώς μας σοκάρει και μας δημιουργεί πολύ μεγάλη ανησυχία. Το θέμα αυτό, έγινε γνωστό από την προηγούμενη Κυριακή και είναι ένα ζήτημα το οποίο εξελίσσεται σε ότι αφορά την συλλογή των νεκρών ψαριών και την υγειονομική ταφή όπως προβλέπεται, αλλά και την διερεύνηση του τι ακριβώς έφταιξε».

«Τρέχει Εισαγγελική έρευνα, είναι ένα θέμα που τουλάχιστον με πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, αφορά στο γεγονός ότι η αναγκαστική εκτόνωση νερών από την Κάρλα, δημιούργησε αυτό το φαινόμενο που ενδεχομένως νωρίτερα υπήρχαν τα νεκρά ψάρια ήδη μέσα στη λίμνη για κάποιους λόγους αλλά το να σας πω κάτι που δεν είναι γνωστό τι έχει συμβεί, δεν θα είναι υπεύθυνο. Είναι κάτι που μας λυπεί όλους. Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να τρέξουν όσο γίνεται περισσότερο» συμπλήρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3rvxnhwrfwx)

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η υπόθεση με τα νεκρά ψάρια στον Βόλο

Την ίδια ώρα, το απίστευτο θέαμα γίνει θέμα και στα διεθνή ΜΜΕ, αφού οι συγκλονιστικές εικόνες από τα νεκρά ψάρια στον Βόλο κάνουν τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου, συνοδεύοντας άρθρα που περιγράφουν τα αίτια του φαινομένου, την κόντρα που έχει δημιουργηθεί, αλλά και τις συνέπειες αυτού του σοβαρού προβλήματος στις τοπικές επιχειρήσεις.

«Τουριστικό λιμάνι της Ελλάδας πλημμυρίζει με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Guardian που, μεταξύ άλλων, μεταφέρει και την αγωνία των επιχειρηματιών εστίασης της περιοχής.

«Χιλιάδες νεκρά ψάρια καλύπτουν λιμάνι στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος ενός βίντεο στον ιστότοπο του BBC, ενώ και το βρετανικό Channel 4 κάλυψε το σπάνιο φαινόμενο που προκλήθηκε από τις εκτεταμένες πλημμύρες στη χώρα μας.

To Γαλλικό Πρακτορείο, που δημοσιεύει σοκαριστικές φωτογραφίες από το λιμάνι του Βόλου μιλά για «αγώνα δρόμου» των Αρχών για να επιλύσουν το πρόβλημα. Με το φαινόμενο των νεκρών ψαριών ασχολήθηκαν επίσης το Reuters, η Independent, η Deutsche Welle και η Il Messagero, που κάνει λόγο για «οικολογική καταστροφή».

Στο μεταξύ, ενώ οι εικόνες προβάλλονται στο εξωτερικό, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας συντάσσεται με επιστολή της με τους φορείς που εκφράζουν αγανάκτηση τους για την υπόθεση των νεκρών ψαριών που μέρες τώρα βρίσκονται στην επιφάνεια του Παγασητικού κόλπου.

Διαβάστε ακόμα: Βόλος: Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ οι αποκρουστικές εικόνες με τα νεκρά ψάρια που κατακλύζουν την παραλία - Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η Ένωση Ξενοδόχων

Τον δρόμο της δικαιοσύνης θα ακολουθήσει η Ένωση Ξενοδόχων

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Ξενοδόχων προειδοποιεί ότι αυτό το φαινόμενο θα βάλει την «ταφόπλακα» του τουρισμού, εάν δεν υπάρξουν συλλογικές και άμεσες ενέργειες, ενώ τονίζει ότι διερευνά με τους νομικούς της να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου καθώς και αγωγής για την ολική δυσφήμηση της περιοχής.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμό για την καταστροφή που απειλεί τον Παγασητικό μετά τις πλημμύρες του Daniel και Elias. Τον τελευταίο καιρό το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις. Γίναμε όλοι μάρτυρες μιας ανυπολόγιστης μακάβριας εικόνας των νεκρών ψαριών κατά μήκος των παραλιών της Μαγνησίας.

Ζητήσαμε με επιστολές μας, αλλά πριν από αυτές και με άμεσες τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητήριου να διερευνηθεί το θέμα. Οχι άμεσα αλλά "χθες", γιατί επηρεάζει καθοριστικά την πορεία του τουρισμού στην περιοχή μας. Ζητήσαμε από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου τα νεκρά ψάρια και τα φερτά υλικά να συλλεχθούν το γρηγορότερο δυνατό. Η απάντησή του ήταν ότι έχουν γίνει συνεννοήσεις εκ μέρους του ΟΛΒ, με τους αρμόδιους Φορείς, προκειμένου το φαινόμενο να αντιμετωπιστεί, ενώ έχει ενταθεί και ο ρυθμός καθαρισμού.Το αφήνουμε στην κρίση σας.

Δεν γίνεται για μια ακόμη φορά να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τέτοιες αποκρουστικές εικόνες από τη Μαγνησία μας και ξανά και ξανά να γινόμαστε θύματα μιας ανυπολόγιστης δυσφήμησης της περιοχής μας. Ως αποτέλεσμα, είμαστε αναγκασμένοι και διερευνούμε με τους νομικούς το θέμα της μήνυσης κατά παντός υπευθύνου καθώς και της αγωγής για την ολική δυσφήμηση της περιοχής.

Μετά από έρευνα που κάναμε γι’ αυτό το θέμα, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας είναι ο φορέας που ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρότεινε να κλείσει το φράγμα οριστικά (μιας και η υπουργική απόφαση που υπάρχει κάνει σαφές ότι το φράγμα ανοίγει μόνο σε έκτακτη ανάγκη) μέσα σε ένα «μουδιασμένο» κλίμα μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας συντάσσεται με όλους τους φορείς που αντιδρούν και εκφράζουν την μαζική αγανάκτησή τους όπως το Επιμελητήριο Μαγνησίας,η Ένωση της Εστίασης και άλλοι επαγγελματικοί φορείς για την υπόθεση των νεκρών ψαριών που μέρες τώρα βρίσκονται στην επιφάνεια του Παγασητικού κόλπου, δυσφημίζοντας την περιοχή ανά το Πανελλήνιο. Αυτό το φαινόμενο θα βάλει την «ταφόπλακα» του τουρισμού, εάν δεν υπάρξουν συλλογικές και άμεσες ενέργειες.

Θεωρούμε θετική την εξέλιξη με την οποία η Περιφέρεια μετά από την έκτακτη σύσκεψη υιοθέτησε την πρότασή μας να κλείσει το θυρόφραγμα.

Πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί αγωνία και θλίψη όχι μόνο στα μέλη μας και στους επισκέπτες μας αλλά και στους κατοίκους της Μαγνησίας.

Δεν κρίνεται μόνο το μέλλον του Παγασητικού και του οικοσυστήματός του. Κρίνεται το μέλλον της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας.

Επαναλαμβάνουμε ότι επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3s5niubpfy1)