Συνοδούς για οικονομικά ευκατάστατους τουρίστες της Μυκόνου διέθετε κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς, έπειτα από πολυήμερες παρακολουθήσεις.

*Διαβάστε εδώ: Σαντορίνη: 19χρονος εξωθούσε 34χρονη επί δύο μήνες στην πορνεία - Κατέγραφε τις σκηνές στο κινητό του

Τρεις πανέμορφες κοπέλες, που είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος, και εξαναγκάζονταν σε ερωτικά ραντεβού είτε σε ξενοδοχείο του χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, είτε μεταφέρονταν από μέλη της συμμορίας στα σπίτια των πελατών.


Τα μέλη του κυκλώματος απειλούσαν τις κοπέλες πως θα τους κάνουν κακό

Η ιστοσελίδα του κυκλώματος, είχε πολλές φωτογραφίες των τριών γυναικών. Φορούσαν μαγιό ή άλλα προκλητικά ρούχα και κάτω από κάθε κορίτσι, το κύκλωμα, διέθετε πληροφορίες για το κόστος ανά ώρα ή ανά βραδιά και υπήρχε τηλέφωνο επικοινωνίας για όσους ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν την «συντροφιά» των πανέμορφων κοριτσιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το κύκλωμα δρούσε για αρκετούς μήνες. Οι τρεις κοπέλες, κατήγγειλαν πως εξαναγκάζονταν να ικανοποιούν τις ερωτικές επιθυμίες των πελατών, αφού τα μέλη του κυκλώματος τις απειλούσαν πως θα τους κάνουν κακό.

Τα χρήματα, μοιράζονταν οι τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 41, 31 και 32 ετών. Από τις πολυήμερες παρακολουθήσεις των αστυνομικών, προέκυψε πως ο 31χρονος ήταν ο άνθρωπος που οργάνωνε τα πάντα, ο φερόμενος ως εγκέφαλος. Οι άλλοι δύο ήταν οι μεταφορείς των γυναικών στα ερωτικά ραντεβού και φρόντιζαν για την ασφάλεια τους, σε περίπτωση που οι πελάτες ήταν μεθυσμένοι ή δημιουργούσαν προβλήματα στην πληρωμή.

Κατά τη διάρκεια της εφόδου το βράδυ της Τρίτης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή των τριών συλληφθέντων 3.015 ευρώ, 70 λίρες Βρετανίας, κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και μικροποσότητες ροζ κοκαίνης, κοκαίνης και ινδικής κάνναβης. Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση της Μυκόνου, θεωρούν πως τα ναρκωτικά τα είχαν τα μέλη του κυκλώματος για τις νεαρές κοπέλες, «για να παίρνουν δύναμη», κάτι σύνηθες στις περιπτώσεις τέτοιων κυκλωμάτων.

Οι νεαρές κοπέλες έχουν τεθεί υπό την προστασία MKO σε ζητήματα εμπορίας ανθρώπων «OUR GREECE», ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, αστυνομικοί στη Σαντορίνη εξάρθρωσαν κύκλωμα που είχε μετατρέψει μπαρ σε οίκο ανοχής, διαθέτοντας σε πελάτες τις πέντε σερβιτόρες του καταστήματος. Οι έρευνες στα κοσμοπολίτικα νησιά, συνεχίζονται ανέφεραν οι αστυνομικοί, αφού η διακίνηση και η σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών είναι ένα προσοδοφόρο «επάγγελμα», ειδικά τους θερινούς μήνες όπου οι τουρίστες, πληρώνουν όσο-όσο για να συνευρεθούν με πανέμορφες γυναίκες.