Απίστευτη ταλαιπωρία μέσα στο γκαράζ του πλοίου έζησε η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, η οποία πριν από χρόνια έμεινε κατάκοιτη ύστερα από τον βιασμό και ξυλοδαρμό της στην Πάρο, με την μητέρα της, Μαίρη Κοτρώτσου, να καταγγέλλει την συμπεριφορά και τη μεταχείριση του πληρώματος όσο ήταν εν πλω.

Συγκεκριμένα, η κα. Κοτρώτσου, μιλώντας στο Live News, δήλωσε πως κατά την επιστροφή τους από την Αστυπάλαια, το πλήρωμα το πλοίου στρίμωξε με άλλα ΙΧ το δικό τους αυτοκίνητο, ενώ είχε δηλωθεί ότι πρόκειται όχημα για ΑμεΑ και πως απαιτείται χρόνος για την επιβίβαση τους.

Μάλιστα, ανέφερε ότι με το ίδιο πλοίο είχε παρουσιαστεί παρόμοιο πρόβλημα, όμως αυτήν την φορά δηλώνει ότι «όχι μόνο το στριμώξανε, το έβαλαν κι άκρη – άκρη».

 «Μας κατεβάσανε λοιπόν όταν ήταν να βγούμε ένα τέταρτο νωρίτερα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να είναι η Μυρτώ μέσα στο καυσαέριο, ούσα σε άσχημη κατάσταση εκ των προτέρων, γιατί στο σαλόνι πάνω είχε χρειαστεί να της βάλουμε οξυγόνο από παροχή. Όταν διαμαρτυρήθηκα μας πήγαν πιο πέρα, εκεί που κατεβαίνει όλος ο κόσμος.  Με τα πολλά την πήγαν πάνω. Αφού άδειασε το καράβι, μπήκαμε κι εμείς να φύγουμε», αναφέρει η κα. Κοτρώτσου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3sfwpmjo66x)

«Ο ύπαρχος ήταν αδιάφορος, πήγε μπροστά για να με καταγράψει»

Βγαίνοντας από το πλοίο η μητέρα της Μυρτούς ζήτησε να μιλήσει με έναν υπεύθυνο για την κατάσταση που αντιμετώπισε και της απάντησαν ότι θα πρέπει να μιλήσει με τον ύπαρχο.

«Είπα στον ύπαρχο ότι αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο. (Ήταν ) Αδιάφορος και μου κάνει ”εεε”. Του λέω τι ”εεε”. Του ζήτησα το όνομα του για να κάνω καταγγελία και δεν μου έλεγε το όνομά του. […] Βγάζει και το κινητό του και πάει μπροστά για να με καταγράψει. Του λέω έχω κι εγώ κινητό κι αρχίζει και φωνάζει ”Λιμεναρχείο, Λιμεναρχείο με καταγράφει.” Για κακή του τύχη όμως το αυτοκίνητο του Λιμεναρχείου ήταν πίσω και είχε δει όλη την σκηνή. Έρχεται ο άνθρωπος του Λιμεναρχείου και του λέει ”γιατί με φωνάζεις; φταίει εκείνη ή εσύ, αντί να ζητήσεις συγνώμη”», καταλήγει η μητέρα της Μυρτούς.