Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της Περιφέρειας, σχετικά με τα νεκρά ψάρια που βρέθηκαν στο Βόλο προχώρησε ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος. Μάλιστα ο κ. Μπέος μιλώντας στο MEGA υποστήριξε πως παρόμοια περιστατικά έχει αντικρύσει και στο παρελθόν με νεκρά ζώα και σκουπίδια να μεταφέρονται στο σημείο λόγω της υπερχείλισης, ρίχνοντας τις ευθύνες στον περιφερειάρχη για τα περιστατικά.

«Το 2023 πήγα με την καταστροφή που έγινε στην περιοχή της Μαγνησίας κι επισκέφθηκα την λίμνη Κάρλα, καθώς τότε υπήρχε εισροή λυμάτων από τον Πηνειό, που είχε χαλάσει ο βιολογικός καθαρισμός. Ερχόντουσαν όλα τα νερά, τα λύματα και ψόφια ζώα από την μεγάλη πλημμύρα στην Κάρλα. Διαπίστωσα το ίδιο πράγμα σε άλλη μορφή. Έκανα μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, επισήμανα τα προβλήματα. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα από αδράνεια ή αν θέλετε από ανευθυνότητα του αρμόδιου, του Περιφερειάρχη. Αυτό είναι υποχρέωση της Περιφέρειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3sie26eux8h)

«Χθες το πρωί έδωσα μια συνέντευξη Τύπου, όπου είπα ”μην διανοηθείτε και μαζέψετε τα ψάρια και τα πετάξετε ή τα θάψετε πουθενά στην περιοχή του Βόλου, είναι έγκλημα”. Το απόγευμα με ειδοποιήσαν πολίτες ότι κάτω από τον Ξηριά μηχανήματα περισυλλέγουν τα νεκρά ψάρια και τα θάβουν στην κοίτη του ποταμού. Αυτό είναι περιβαλλοντικό έγκλημα και υπεύθυνος είναι ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του», κατέληξε.