Ένα ακόμη κύκλωμα μαστροπείας εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησαν αστυνομικές δυνάμεις στη Μύκονο.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διερεύνησης της υπόθεσης, οι Αρχές έστησαν ενέδρα σε δύο οδηγούς του κυκλώματος, οι οποίοι είχαν αναλάβει να μεταφέρουν τις γυναίκες προς και από τα ραντεβού. Το κύκλωμα φέρεται να εκμεταλλευόταν τουλάχιστον τρεις γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, με καταγωγή πιθανότατα από τη Βραζιλία, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Τις κρατούσαν αιχμάλωτες και η «ταρίφα» για μία ώρα μαζί τους έφτανε ακόμη και τα 350 ευρώ, ενώ το ποσό ανέβαινε κατακόρυφα σε περίπτωση επέκτασης της διάρκειας του ραντεβού. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν ένας 31χρονος και ένας 32χρονος, και οι δύο Έλληνες που μένουν στη Γερμανία, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο δύο γυναίκες-θύματα της οργάνωσης.

Στο πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή του Ορνού, όπου οδηγούσαν τις γυναίκες, προέκυψε και η παρουσία άλλης μίας, η οποία είχε ολοκληρώσει το ραντεβού της. Σημειώνεται πως ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας Έλληνας, 41 ετών, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη. Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές προκύπτει πως ο 31χρονος ήταν ο υπεύθυνος των ραντεβού, ο οποίος φέρεται να συντόνιζε ως επί το πλείστον την «επιχείρηση». Τα μέλη του κυκλώματος είχαν στήσει ένα πρόχειρο, όπου «διαφήμιζαν» τουλάχιστον έξι γυναίκες, όλες από τη Λατινική Αμερική.

Διαβάστε ακόμα: Μύκονος: Διασώθηκαν 3 γυναίκες από κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων - Πώς κανόνιζαν τα ραντεβού τα μέλη της εγκληματικής ομάδας

Μύκονος: Τι βρήκαν οι Αρχές

Κατά τη διάρκεια της εφόδου οι αστυνομικοί εντόπισαν κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και φορητό υπολογιστή, καθώς και ποικιλία ναρκωτικών, όπως κάνναβη, κοκαΐνη, αλλά και τη… μοδάτη τους τελευταίους μήνες ροζ κοκαΐνη, η οποία αποτελεί νόθευση της γνωστής σκόνης με άλλο ναρκωτικό. Μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., οι Βραζιλιάνες εξετάστηκαν παρουσία ψυχολόγου, ενώ την προστασία τους και την κάλυψη των αναγκών τους ανέλαβε γνωστή ΜΚΟ, η οποία συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τις αστυνομικές αρχές, με σκοπό την παροχή ψυχολογικής και υλικής υποστήριξης σε ανάλογες περιπτώσεις γυναικών, που συνήθως καταλήγουν εγκλωβισμένες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους, στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.

Δημοσιεύθηκε στην «Οn time»