Δόθηκε ξανά άδεια στην επιχειρηματία, που έχει καταδικαστεί για ατύχημα με βαρύτατο τραυματισμό ενός 9χρονου παιδιού στη Χαλκίδα το 2009 και είναι υπόδικη για τον θάνατο 13χρονης σε λούνα παρκ το 2019 στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Η εν λόγω επιχειρηματίας πήρε άδεια εγκατάστασης των παιχνιδιών της στην ετήσια εμποροπανήγυρη από τον Δήμο Λάρισας, που γίνεται το Σεπτέμβριο στη Νεάπολη με την εξέλιξη αυτή να φέρνει στο προσκήνιο τη χαλαρότητα των αδειοδοτήσεων για τα πλανόδια λούνα παρκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους όρους του διαγωνισμού περιλαμβάνεται η προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να μην έχουν καταδίκη συναφή με την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, ο όρος στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού από τον ίδιο δήμο, ήταν να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι «απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας».

Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα αυτή έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή για τον τραυματισμό της 9χρονης στο ατύχημα της Χαλκίδας, ενώ έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Μικτό Ορκωτό για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για το θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου, κέρδισε το διαγωνισμό.

Μάλιστα, για την υπόθεση του 2019, το βούλευμα αποκαλύπτει και μια αδιανόητη συμπεριφορά από μέρους της, που φτάνει να αποδίδει την πλήρη ευθύνη για το δυστύχημα στο θύμα. Ισχυρίστηκε ότι το παιδί είχε ενεργήσει επιπόλαια και απερίσκεπτα, ενώ παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι είχε επιστρατεύσει ψευδομάρτυρα που είχε δηλώσει σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι είχε δει το παιδί να σηκώνεται όρθιο στο μηχάνημα για να χαιρετίσει φίλους της.

Ο ίδιος όταν κλήθηκε να καταθέσει, παρουσιάσθηκε με τον δικαστικό του συμπαραστάτη λόγω της βαριάς νοητικής του υστέρησης και παραδέχθηκε ότι την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν στο σπίτι του.

Η καταδίκη της 78χρονης πλέον επιχειρηματία έχει καταστεί αμετάκλητη από το 2017.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι ποιος έκανε τον έλεγχο του φακέλου που θα έπρεπε υποχρεωτικά, βάσει της προκήρυξης να περιλαμβάνει πρόσφατο απόσπασμα ποινικού μητρώου, αν υπήρχε παλαιότερο έγγραφο ή αν δεν υπήρχε καθόλου αυτό το προαπαιτούμενο.