Η κακοκαιρία για την οποία οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα εδώ και μέρες, έφτασε τελικά στην Αττική, με τα πρώτα προβλήματα να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ξέσπασε ισχυρή καταιγίδα στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Βαρυμπόμπης με τα αυτοκίνητα να είναι ακινητοποιημένα, έχοντας αναμμένα τα αλάρμ των οχημάτων τους.

Την ίδια ώρα ο ουρανός σκοτείνιασε, ενώ η καταιγίδα είναι σε εξέλιξη στα βόρεια προάστια και επεκτείνεται σε όλο το λεκανοπέδιο.

Υπάρχει έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ενώ σε κάποιες περιοχές της Αττικής σημειώνονται και διακοπές ρεύματος. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, υπάρχουν αναφορές πως κόπηκε το ρεύμα σε περιοχές των Αγίων Αναργύρων.

Κακοκαιρία στην Αττική: Σε Βριλήσσια, Πατήσια, Μαρούσι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Tα πρώτα στοιχεία σχετικά με τον όγκο της βροχής που πέφτει στο λεκανοπέδιο τις τελευταίες ώρες παρουσίασε με ανάρτησή του στα social media o διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο κέντρο και στα βόρεια του λεκανοπεδίου, με 39 χιλιοστά στα Βριλήσσια, 37 χιλιοστά στα Πατήσια, 29 χιλιοστά στο Μαρούσι και 24 χιλιοστά στη Μεταμόρφωση.

Αναλυτικά η ανάρτηση:


Δείτε εικόνες από την κακοκαιρία στην Αθήνα

vroxi_athina_30_8_2024_1_
vroxi_athina_30_8_2024_2_
vroxi_athina_30_8_2024_3_
vroxi_athina_30_8_2024_4_

Ποτάμια οι δρόμοι της Αθήνας - Μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα σε κεντρικούς δρόμους

Μέσα σε λίγα λεπτά, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τους μεγάλους κεντρικούς δρόμους να έχουν «πλημμυρίσει».

Παράλληλα, η κίνηση στους δρόμους καθιστά δύσκολη τη μετακίνηση των οδηγών.

Στο κέντρο της Αθήνας, οι δρόμοι από το Σύνταγμα μέχρι και την Ομόνοια παρουσιάζουν αυξημένο πρόβλημα, αλλά τη χειρότερη εικόνα παρουσιάζει η Λεωφόρος Κηφισού, η οποία φαίνεται μποτιλιαρισμένη από το ύψος των Αγίων Αναργύρων ως και τον Πειραιά. 

Δείτε live την κίνηση εδώ

Κακοκαιρία: Σημειωτόν κινούνται τα οχήματα στην Εθνική Οδό

Πολύ σοβαρά προβλήματα και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Τα οχήματα κινούνται...σημειωτόν από το ύψος της Πέτρου Ράλλη μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η κίνηση στους δρόμους λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Δείτε live την κίνηση στους δρόμους ΕΔΩ

kinisi_dromous_30_8_2024


Προβλήματα εντοπίζονται επίσης σε:

-λεωφόρο Αλεξάνδρας

-λεωφόρο Μεσογείων

-λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

-λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου

-οδός Σταδίου

-οδός Φιλελλήνων

-λεωφόρος βασιλίσσης Αμαλίας

-λιμάνι Πειραιά

Ενδεικτικά είναι τα βίντεο από το κύμα της κακοκαιρίας που πλήττει την πρωτεύουσα, με το Forecast Weather Greece να μεταδίδει βίντεο από τα δυτικά προάστια και ειδικότερα το Ίλιον.



Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:



Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας και στην Εύβοια

Η Εύβοια διανύει την 2η ημέρα από την τριήμερη κακοκαιρία που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο, έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στην πόλη του Αλιβερίου αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με το evima, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποταμιά από την έντονη καταιγίδα που «χτυπά» αυτή την ώρα περιοχές της κεντρικής και της Νότιας Εύβοιας. Η Εύβοια βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας καθώς τα φαινόμενα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι έντονα από το μεσημέρι. Λόγω έντονης κεραυνικής δρατσηριότητας, ξέσπασαν φωτιές σε Κύμη και Ερέτρια.

Συγκεκριμένα, σε 4 πυρκαγιές επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ

Το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24), επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Πιο αναλυτικά:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (30-08-24)

1. Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες.


Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)

1. Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.
2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πιθανώς κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.