Πρόβλεψη που προκαλεί μεγάλη ανησυχία κάνει Ολλανδός ερευνητής σχετικά για έναν μεγάλο σεισμό κοντά στην Εύβοια, μετά τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ. Μάλιστα όπως σημειώνει  μέσω ανάρτησης στα social media - o Φρανκ Χούγκερμπετς ο σεισμός αυτός στην Εύβοια δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Έρχεται μεγάλος σεισμός που θα... ταρακουνήσει για τα καλά την περιοχή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Ευρέως αισθητός σεισμός 4,6 στην Ελλάδα ακολουθεί διακύμανση που σημειώθηκε στις 23 του μηνός. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πρόδρομος για ένα ισχυρότερο κούνημα».

66d15962385af

Τι είπε ο Ευθύμης Λέκκας για μετασεισμούς, μετά τον σεισμό 4,6 Ρίχτερ στην Εύβοια

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας αναφέρει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ο σεισμός έπληξε μια περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα κι ότι συνέβη ακριβώς πάνω σε ακτογραμμή.

 «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν είχαμε ζημιές, παρά μόνο σε μικροζημιές σε ένα κτήριο που γίνονταν εργασίες», είπε.

Ενδιαφέρον έχει η δήλωση του κ. Λέκκα για τους μετασεισμούς που οι επιστήμονες περιμένουν. Συγκεκριμένα, δήλωσε στην ΕΡΤ: «μέσα στα αναμενόμενα είναι ένας σεισμός 3,5-4, τον θέλουμε».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3s6gbeb5rwp)

 

Τέλος ο κ. Λέκκας εκτίμησε ότι δε θεωρεί πως θα σημειωθεί μεγαλύτερος σεισμός.