Δυνατές βροχές και κεραυνοί πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Αττική, όπου μεγάλοι κεντρικοί δρόμοι «πλημμύρισαν» λόγω της κακοκαιρίας. Παράλληλα, υπήρξαν προβλήματα με την κίνηση στους δρόμους.

Στην Αθήνα, η κακοκαιρία άρχισε να εκδηλώνεται λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής, τα οποία επεκτάθηκαν στα βόρεια προάστια, ενώ κινήθηκαν νοτιότερα και δυτικά, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο βίντεο από τον Κηφισό, στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας. Στην περιοχή των Πατησίων, μάλιστα, έριξε και χαλάζι.

Αναλυτικότερα, οι δρόμοι στα Νότια Προάστια, από Καβούρι μέχρι Άλιμο, παρουσίασαν νωρίτερα μποτιλιάρισμα και πολλά από τα φανάρια, μάλιστα, έχουν χαλάσει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Στο κέντρο της Αθήνας, οι δρόμοι από το Σύνταγμα μέχρι και την Ομόνοια παρουσιάζουν αυξημένο πρόβλημα, αλλά τη χειρότερη εικόνα παρουσιάζει η Λεωφόρος Κηφισού, η οποία φαίνεται μποτιλιαρισμένη από το ύψος των Αγίων Αναργύρων ως και τον Πειραιά.

vroxi_athina_30_8_2024_intime_4_
vroxi_athina_30_8_2024_intime_3_
vroxi_athina_30_8_2024_intime_2_
vroxi_athina_30_8_2024_intime


Δείτε live την κίνηση στους δρόμους εδώ.

Στα Βόρεια Προάστια, η Λεωφόρος Κηφισίας είχε αυξημένη κίνηση, ιδιαίτερα στo ύψος του Χαλανδρίου ως το Μαρούσι, στην κατεύθυνση προς Κηφισιά. Η εικόνα πάντως συνολικά στο Λεκανοπέδιο είναι καλύτερη στις 5 το απόγευμα.

vroxi_athina_30_8_2024_3_
vroxi_athina_30_8_2024_2_
vroxi_athina_30_8_2024_1_
vroxi_athina_30_8_2024_4_

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας εδώ:


Κακοκαιρία στην Αττική: Προβλήματα στην Αττική Οδό

Την ίδια στιγμή, στην Αττική Οδό, οι οδηγοί αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις από 15-20 λεπτά, από τον κόμβο Πλακεντίας ως τον κόμβο της Μεταμόρφωσης.


Καθυστερήσεις υπάρχουν και στο ρεύμα προς Ελευσίνα από τον κόμβο Κηφισίας ως τον κόμβο Μεταμόρφωσης που κυμαίνονται από 15 ως και 20 λεπτά.


Έπεσε χαλάζι στη Δυτική Αττική


Όπως φαίνεται σε βίντεο της ομάδας Forecast Weather Greece στο Facebook σε περιοχές της Δυτικής Αττικής έπεσε και χαλάζι.


Λαγουβάρδος: Πού έπεσαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Σημαντικά ήταν τα ύψη βροχής που σημειώθηκαν στην Αθήνα το μεσημέρι. Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το συνολικό ύψος βροχής μέχρι τις 15.00 στην Αττική, όπως παράχθηκε από τις μετρήσεις 70 σταθμών του δικτύου meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο κέντρο και στα βόρεια του λεκανοπεδίου, με 39 χιλιοστά στα Βριλήσσια, 37 χιλιοστά στα Πατήσια, 29 χιλιοστά στο Μαρούσι και 24 χιλιοστά στη Μεταμόρφωση.


Ισχυρή κακοκαιρία και στην Εύβοια

Στην Εύβοια, έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στην πόλη του Αλιβερίου από νωρίς το μεσημέρι. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποταμιά από την έντονη καταιγίδα που «χτύπησε» περιοχές της κεντρικής και της Νότιας Εύβοιας, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.


Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού

Σημειώνεται ότι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη επικαιροποιήθηκε σήμερα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Ειδικότερα:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (30-08-24)

1. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως την κεντρική και ανατολική, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πρόσκαιρα την Εύβοια, τις Σποράδες, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)

1. Από τις πρωινές ώρες και κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.
2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Στους χάρτες του meteo / Εθνικού Αστεροσκοπείου, που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής.

xartis1_meteo_30_8_2024
xartis2_meteo_30_8_2024