Ο θάνατος του 19χρονου Γιάννη στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, ανοίγει μια ακόμη μεγάλη πληγή για οικογένειες που έζησαν και ζουν τον δικό τους Γολγοθά, όταν κι εκείνοι έχασαν ή κόντεψαν να χάσουν το παιδί τους σε ένα λούνα παρκ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από εκείνο το μοιραίο βράδυ στο λούνα παρκ στον Αλμυρό του Βόλου. Πριν από πέντε χρόνια η 13χρονη Σεράϊνα άφηνε την τελευταία της πνοή.

 «Το ίδιο αποτέλεσμα με το παιδί που χάθηκε. Τον Γιάννη. Του έδωσε όλες τις στροφές, το είχε δηλωμένο 15 ίππων, ήταν 125 ίππων. Δεν υπήρχε ιμάντας για να είναι ασφαλές, μια μπάρα η οποία και με τον εμπειρογνώμονα, έπαιζε, πώς να στο πω, έτρεμε», ανέφερε η μητέρα της 13χρονης.

 «Γλίτωσε από θαύμα», λέει η μητέρας της 9χρονης

Η ιδιοκτήτρια αυτού του λούνα παρκ, αν και αμετάκλητα καταδικασμένη για τον τραυματισμό μιας 9χρονης το 2009 και πάλι σε δικό της λούνα παρκ στην Χαλκίδα κατάφερε να πάρει άδεια εγκατάστασης των παιχνιδιών της σε εμποροπανήγυρη από τον δήμο Λάρισας.

 «Εγώ ξέρω ότι το ’17 έχει τελεσιδικήσει το δικό μας το δικαστήριο. Έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή… Αυτό έπρεπε να φανεί στο ποινικό μητρώο», δήλωσε η μητέρα της 9χρονης.

Η μητέρα της μικρής από το ατύχημα στην Χαλκίδα, περιγράφει τι είχε γίνει τότε, με το παιδί της να γλιτώνει από θαύμα.

 «Ήταν μεγάλη η ταχύτητα και την ώρα που έκανε την περιστροφή και ήταν στο υψηλότερο σημείο, γλίστρησε από το κάθισμα».

Κι όμως, παρ’ ότι η ιδιοκτήτρια έχει καταδικαστεί για ατύχημα στη Χαλκίδα το 2009 και είναι υπόδικη για την υπόθεση του 2019, για την οποία αναμένει την ημερομηνία εκδίκασης, μπορεί να βγάλει άδεια κανονικά έχοντας προσκομήσει το ποινικό της μητρώο που απαιτούνταν.

 «Ο φάκελος που υποβλήθηκε δι΄εμού στο δήμο Λαρισαίων για να συμμετάσχει στον πλειοδοτικό διαγωνισμό του λούνα πάρκ, εγκρίθηκε ότι ήταν πλήρης και νόμιμος» ανέφερε ο Χρήστος Νάστος, δικηγόρος της ιδιοκτήτριας λούνα παρκ.

Το ερώτημα φυσικά που προκύπτει είναι πώς η 78χρονη ιδιοκτήτρια αυτής της επιχείρησης μπορεί και προσκομίζει λευκό ποινικό μητρώο όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου της Λάρισας, από τη στιγμή που μια απόφαση σε βάρος της έχει τελεσιδικήσει.

 «Μου λέει ξαφνικά ”γλιστράω, πέφτω” και μετά έφυγε στο κενό»

Η Αναστασία Καθενιώτη, μητέρα της 9χρονης που το 2009 είχε τραυματιστεί στο λούνα παρκ της Χαλκίδας μίλησε στο Live News.

 «Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι να πηγαίνει πιο δυνατά μου λέει το παιδί ”ζαλίζομαι”, της λέω κρατήσου από την μπάρα. Αλλά από την μπάρα ήταν αδύνατο να κρατηθεί, γιατί έπαιζε πολύ η μπάρα. Μου λέει ξαφνικά ”γλιστράω, πέφτω” και μετά έφυγε στο κενό. Τραυματίστηκε πολύ, είχε εσωτερική αιμορραγία, κρανιογκεφαλικές κακώσεις. Στην εντατική ήμασταν μία εβδομάδα, και συνολικά ένα μήνα στα νοσοκομεία».

Ο Χρήστος Νάστος, δικηγόρος της ιδιοκτήτριας λούνα παρκ μιλώντας στο Live News σχετικά με τον τραυματισμό της 9χρονης τον παραδέχθηκε και σχολίασε:

 «Συνέβη αυτό το ατύχημα και είναι λυπηρό για όλους μας. Για αυτό που συνέβη καταδικάστηκε η εντολέας μου. Για την κυρία (Καθενιώτη) έχει επιδικαστεί ποσό μισό εκατομμύριο ευρώ».

Ακούγοντας τις δηλώσεις του δικηγόρου της ιδιοκτήτριας λούνα παρκ θέλησε να παρέμβει ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, Γιώργος Καμπαΐλης, όπου ανέφερε:

 «Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, μετά από την έρευνα που κάνουμε, είναι εμπλεκόμενη με τον συγκεκριμένο εν δυνάμει ιδιοκτήτη του λούνα παρκ σε πολλές περιπτώσεις. Όπως επίσης, λειτουργεί, με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Όλοι αυτοί είναι ένα παρεάκι μαζί».