Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η περίπτωση των δύο Τούρκων που εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια τυχαίου ελέγχου στην παραλιακή, στον Άλιμο, να έχουν στην κατοχή τους όπλα, ενώ σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκε επιπλέον οπλισμός. Η περίπτωση μάλιστα του ενός εκ των δύο είναι ιδιαίτερη, ενώ ο έτερος συλληφθείς δείχνει να έχει σχέσεις με λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών.

Η σκέψη των αστυνομικών να ελέγξουν το υπερπολυτελές τζιπ μάρκας Mercedes έβγαλε… λαβράκι, με τους αστυνομικούς του τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής να αναλαμβάνουν την υπόθεση τους.

Άλιμος: Σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών ο ένας Τούρκος

Πρόκειται για δύο Τούρκους υπηκόους ηλικίας 43 και 45 ετών. Ο ένας είναι σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, ο δεύτερος, όπως προέκυψε από τα τερματικά της ΕΛ.ΑΣ. και της ΙΝΤΕΡΠΟΛ, δεν έχει απασχολήσει. Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν δύο πιστόλια μάρκας Glock, ενώ στο σπίτι του στη Δάφνη βρέθηκαν άλλα δύο Glock και ένα Makarov, καθώς και αρκετά φυσίγγια. Στο σπίτι αντιθέτως του 45χρονου, στη Βούλα, δεν βρέθηκε τίποτε επιλήψιμο.

Ο ένας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr, δήλωσε πως αρχικά είχε τα όπλα για την προσωπική του ασφάλεια αλλά τον τελευταίο καιρό, αναζητούσε πελάτες για τα να πωλήσει. Η περίπτωση του άλλου Τούρκου όμως, είναι ιδιαίτερη. Φέρεται να είναι οικονομικά εύρωστος, προέρχεται από τη Μάλτα και δηλώνει ιδιοκτήτης στοιχηματικής εταιρίας στο εξωτερικό με ιδιαίτερη υψηλά κέρδη. Η… ιστορία του φαίνεται εκ πρώτης όψεως να επαληθεύεται μιας και οι αστυνομικοί βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις διεθνείς διωκτικές υπηρεσίες σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν για ποιο λόγο βρίσκονται στη χώρα μας οι δύο άνδρες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3u1qo78qech)

Οι δυο τους, έχουν συλληφθεί για παραβάσεις του νόμου «Περί Όπλων», ωστόσο τα έγγραφα τους είναι «καθαρά» και πλήρη. Οδηγήθηκαν ήδη στον Εισαγγελέα από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι δουλειές του εμπόρου όπλων

Για τους αστυνομικούς του Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση έχει ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.grαπό τα γραφεία της υπηρεσίας όπου κρατούνται οι δύο Τούρκοι, «παρέλασαν» στελέχη από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ακόμη και τις μυστικές υπηρεσίες, όπου όπως διαπιστώθηκε κανένας από τους δυο δεν βρίσκεται «στα ραντάρ τους». Η πρώτη έρευνα που έγινε, αφορούσε τυχόν σχέση τους με τις δύο τουρκικές συμμορίες που κατά το παρελθόν έχουν αιματοκυλιστεί ακόμη και στην Ελλάδα, εξαιτίας των διαφορών τους. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του μακελειού στη Λούτσα, όπου Τούρκοι συμμορίτες εκτέλεσαν εν ψυχρώ έξι μέλη αντίπαλης τουρκικής συμμορίας. Όμως δεν προέκυψε η παραμικρή διασύνδεση τους με τις δύο συγκεκριμένες ομάδες.

Αυτό που θεωρούν πιθανό οι αστυνομικοί τουλάχιστον για τον έναν είναι πως είναι πιθανό να εμπλέκεται σε διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών. Προς το παρόν όμως, τα ευρήματα που έχουν αποτελούν εικασίες και αναμένουν τις έρευνες σε κινητά τηλέφωνα και άλλα ευρήματα.