Στο φώς της δημοσιότητας έρχεται ένα βίντεο - ντοκουμέντο που αποτυπώνε τη στιγμή της αστυνομικής καταδίωξης της μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαιναν τα δύο άτομα που πέταξαν τσαντάκι με χειροβομβίδες στο Κερατσίνι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου (31/08), στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Αναπαύσεως. Οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών περισυνέλλεξαν από το σημείο ένα τσαντάκι που περιείχε τέσσερις χειροβομβίδες, περίστροφο με πέντε φυσίγγια, αλλά και ένα πτυσσόμενο γκλοπ. Λόγω του συμβάντος, διακόπηκε η κυκλοφορία στους περιμετρικούς δρόμους για λόγους ασφαλείας.

Κερατσίνι: Καρέ καρέ η καταδίωξη των δραστών που πέταξαν το τσαντάκι

Στο βίντεο που δημοσίευσε το Mega και προέρχεται από κάμερα καταστήματος στο Κερατσίνι, φαίνονται μία μία οι δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ. που καταδιώκουν τους αναβάτες της μοτοσικλέτας.  Οι σειρήνες ουρλιάζουν και οι αστυνομικοί κλείνουν τον έναν δρόμο μετά τον άλλον για να εγκλωβίσουν τους υπόπτους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Απομακρύνθηκαν άμεσα όλοι οι περαστικοί και ειδοποιήθηκαν άνδρες της εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Παράλληλα συνεχιζόταν η άγρια καταδίωξη στα στενά της περιοχής για τον εντοπισμό των δραστών.

Μάλιστα, μέσα στο σακίδιο οι αστυνομικοί εντόπισαν και μια ταυτότητα ενός εκ των δύο δραστών κι έτσι κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες η ταυτότητα που βρέθηκε στο σακίδιο ανήκει στον συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας, ο οποίος είναι γνώριμος στις αρχές αφού έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο


Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός της μηχανής

Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον οδηγό της μοτοσικλέτας που πέταξε ένα τσαντάκι με χειροβομβίδες στο Κερατσίνι, αφού δεν σταμάτησε σε αστυνομικό έλεγχο.

Ο άνδρας, ηλικίας 27 ετών, αναγνωρίστηκε όταν έχασε την ταυτότητά του στο σημείο του συμβάντος.

Πρόκειται για άτομο που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για σωματικές βλάβες και ενδοοικογενειακή βία. Παρόλο που οι Αρχές τον θεωρούν συνδεδεμένο με ποινικά στοιχεία, δεν τον κατατάσσουν στους «βαρείς» εγκληματίες.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι σύντομα θα υπάρξουν νέες εξελίξεις.