Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, όταν ομάδα 50 ατόμων προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, παρά την απαγόρευση που είχε εκδοθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης όταν οι περίπου 50 συγκεντρωμένοι δήλωσαν ανυποχώρητοι και πως θα πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση, την οποία είχαν προαναγγείλει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνολικά 38 άτομα προσήχθησαν και αυτή την ώρα οδηγούνται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Πρόκειται για μέλη της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία».

Αρχικά στην πλατεία Συντάγματος είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 200 άτομα, μεταξύ των οποίων και αρκετοί που αυτοπροσδιορίζονταν ως έφεδροι του στρατού, η πλειοψηφία των οποίων αποχώρησε όταν οι αστυνομικοί τους ενημέρωσαν πως θα προχωρήσουν σε προσαγωγές εάν συνεχιστεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Υπενθυμίζεται πως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων, όπως αναφερόταν στην ανακοίνωσή τους, δεν είχαν γνωστοποιήσει στον προβλεπόμενο χρόνο τις προθέσεις τους για την συγκέντρωση..


Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών απαγορεύτηκε «η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, στην πλατεία Συντάγματος από μέλη του κινήματος “Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία” καθώς και η πραγματοποίηση προσυγκέντρωσης την ίδια ημέρα, στις 10:30, από μέλη της “Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων”».