Φάκελο με νεότερα στοιχεία για την κατάσταση της κατασκευής του μοιραίου παιχνιδιού «crazy dance» στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα, το πρωί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 19 Αυγούστου, μπροστά στα μάτια της μητέρας και του αδερφού του.

Διαβάστε ακόμα: Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων το μοιραίο μηχάνημα - Τι αναφέρει το πόρισμα του εξειδικευμένου τεχνικού

Μάλιστα, σε βαρύτατες καταγγελίες προέβη ο πατέρας του άτυχου 19 χρόνου, μετά τη συνάντηση του με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Το σάπιο σύστημα χρηματίζεσαι και για 2  - 3 ευρώ σκοτώνει τα παιδιά του κόσμου» δήλωσε. Ανέφερε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν δικαστικές εξελίξεις σχετικά με τις αιτίες του δυστυχήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμπαϊλής, από την έως τώρα έρευνα έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματισμούς αξιωματούχων, εκβιασμούς και δράση κυκλωμάτων. «Δεν φοβάμαι κανέναν, θα κάνω ό,τι μπορώ, για να τους αποκαλύψω στην μνήμη του παιδιού μου» είπε.

Σχετικά με την στάση της κ. Αδειλίνη, επεσήμανε ότι είναι πλήρως ενημερωμένη, έχει γνώση των στοιχείων και πως συμπάσχει με τον πόνο της οικογένειας. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι κανείς δεν βρέθηκε να του ζητήσει μία συγγνώμη από τον δήμο, την περιφέρεια ή τους αρμόδιους.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας να διενεργηθεί άμεσα έκτακτος έλεγχος από εξειδικευμένη Αρχή.