Βροχές και καταιγίδες θα αποτελούν μέρος του σκηνικού του καιρού τον Σεπτέμβριο, αφού ο καιρός θα κυλήσει με ανατροπές, όπως δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ πιο βαρύς σε σχέση με πέρυσι, ενώ θα σημειωθούν και περισσότερες βροχοπτώσεις.

Όσον αφορά στον μήνα Σεπτέμβριο, θα υπάρξει αρκετή αστάθεια, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι σε φυσιολογικές τιμές, με μικρές αποκλίσεις. Θα έχει αρκετές βροχές και καταιγίδες, ενώ οι πιο κρίσιμες μέρες θα είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του:

«Οπως είχα αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση, η αστάθεια ήρθε για να μείνει, και όχι μόνο αυτό βέβαια.

  • Φαίνεται βάσει των τελευταίων προγνωστικών δεδομένων ότι ο Σεπτέμβριος θα κυλήσει θερμοκρασιακά σε φυσιολογικές περίπου τιμές, με πολύ μικρές αποκλίσεις του μέσου όρου, είτε προς τα επάνω είτε προς τα κάτω.
  • Έτσι λοιπόν από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή αυστηρώς σε τμήματα του Ιονίου, Ηπείρου, Δυτικής Στερεάς, Δυτικής κυρίως Πελοποννήσου και πιθανώς κεντρικής, Δυτικής και βόρειας κυρίως Θεσσαλίας, Δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, και τοπικά Θράκης περιμένουμε κυρίως τις θερμές-απογευματινες περίπου ώρες φαινόμενα θερμικής αστάθειας, πολύ τοπικού όμως χαρακτήρα, με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων, μπόρας ή ακόμη και καταιγίδας.
  • Θα ξεκινάει βέβαια με ηλιοφάνεια η ημέρα σε κάθε περίπτωση και με βελτίωση τις βραδινές ώρες.
  • Φυσικα σε περιπτώσεις αστάθειας, δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή στίγμα φαινομένων και δεν θα πρέπει να μας φαίνεται παράξενο να έχει ήλιο στην περιοχή μας και μπόρα στα 200 μέτρα παρακάτω.
  • Έμφαση θα πρέπει να δώσουμε στο διήμερο κυρίως του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, καθώς θα έχουμε σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μια σοβαρή μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με αισθητή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας, και αρκετές καταιγίδες, με ανατολική γρήγορη ευτυχώς επέκταση.
  • Φαίνεται αν δεν αλλάξει κάτι, ότι περιοχές που θα δεχτούν την μεγαλύτερη ποσότητα υετού να είναι τμήματα του Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και στην πορεία υπόλοιπη Στερεά, Αττική και κυρίως Πελοπόννησος.
  • Έχω τονίσει μάλιστα σε προηγούμενη μακροπρόθεσμη εκτίμησή μου, αλλά και βάσει των προσωπικών μου μερομηνίων ότι η Πελοπόννησος αυτή τη χρονιά θα δέχεται τα περισσότερα φαινόμενα (προς τα εκεί πηγαίνει η κατάσταση).
  • Φυσικά θα βρέξει από λίγο έως πολύ σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες.
  • Η τάση θέλει ακόμη και μετά το τέλος της εβδομάδας ο καιρός να παραμένει αισθητά άστατος σε μεγάλο τμήμα της χώρας.
  • Θα τα δούμε όμως στην πορεία και αν τελικά αλλάξει κάτι όσον αφορά το Σαββατοκύριακο, τόσο στις περιοχές με τα έντονα φαινόμενα ή σε διάρκεια».