Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 54χρονου φύλακα σε πάρκο με φωτοβολταϊκά, στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Οι δικοί του άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους τέσσερις Ρομά κατηγορούμενους. Ένας μάλιστα είχε και το θράσος να επιτεθεί φραστικά σε συγγενή του νεκρού, σύμφωνα με πληροφορίες. Η οικογένεια του άτυχου σεκιούριτι μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Γύγο.

Ασπρόπυργος: "Να σαπίσουν στη φυλακή", λέει με δάκρυα στα μάτια η αδελφή του θύματος

«Δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι αυτοί, που αφαίρεσαν τόσο άδικα τη ζωή του αδερφού θέλω να σαπίσουν στη φυλακή. Να σαπίσουν», λέει με δάκρυα στα μάτια η αδελφή του θύματος, Ζωή Καραγιαννοπούλου.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορείς να το διαχειριστείς να είσαι στο μισό μέτρο από τους δολοφόνους του πατέρα σου και να μην μπορείς να κάνεις κάτι», πρόσθεσε ο γιος του θύματος, Λάζαρος Καραγιαννόπουλος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3vzoj020hdt)

Οι Ρομά έχουν ρημάξει όλη την Ελλάδα

Η Ειρήνη Μαρούπα, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, δηλώνει: «Η φυλή αυτή έχει ρημάξει όλη την Ελλάδα για να κλέβει χαλκό και δυστυχώς μέχρι σήμερα η ανοχή της πολιτείας η οποία με μικρές ποινές τιμωρούσε τα αδικήματα αυτά είναι συνεργός…»

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Ιούλιο του 2023, οι κατηγορούμενοι εισέβαλαν στο υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό πάρκο του Δήμου Φυλής, για να κλέψουν χαλκοσωλήνες. Εκεί βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον άτυχο Παρασκευά, που έβγαζε το μεροκάματο ως υπάλληλος φύλαξης. Αδιαφόρησαν για τη ζωή του. Του επιτέθηκαν τόσο βάναυσα που έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Αμέσως μετά, φαίνεται πως πήγαν για καφέ σαν να μην τρέχει τίποτα. Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το STAR τους βλέπετε να είναι χαλάροι. Περιγράφουν γελώντας, τα χτυπήματα που κατάφεραν στον άτυχο Παρασκευά, έναν οικογενειάρχη, πατέρα δυο παιδιών που τον αγαπούσαν όλοι.

aspropirgos-dolofonia-54xronou-sekiouriti-roma


Θρασύτατη φραστική επίθεση από Ρομά στους συγγενείς

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ένταση επικράτησε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν ο ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους απευθύνθηκε με υποτιμητικό τρόπο σε έναν από τους συγγενείς του θύματος η έδρα αναγκάστηκε να διακόψει.

«Δεν πέφτω απ’τα σύννεφα εδώ έχουν διαπράξει μια δολοφονία είναι αδίστακτοι αυτό είναι το ποιον τους. Κυκλοφορούν εκεί έξω κι άλλοι σαν κι αυτούς δεν είναι μόνο αυτοί. Πρέπει να γίνει κάτι ριζικά για να μην νιώσει άλλη οικογένεια τον πόνο που νιώθουμε εμείς», καταλήγει ο Λάζαρος Καραγιαννόπουλος.

Η δίκη πήρε αναβολή για την ερχόμενη Τετάρτη.