Ανθρωποκυνηγητό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (1/09), μία καταδίωξη υψηλότατων ταχυτήτων, με ανθρώπινες ζωές να κινδυνεύουν στα 20 και πλέον χιλιόμετρα της ξέφρενης διαδρομής.

Ο λόγος για μία ομάδα τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν σε μία Porsche Cayenne, τα οποία δεν αποκλείεται να είχαν πραγματοποιήσει διάρρηξη προτού επιδοθούν στον... αγώνα ράλι προκειμένου να ξεφύγουν από τις αστυνομικές αρχές.


Η κινηματογραφική καταδίωξη από τη Ραφήνα μέχρι τη Λεωφόρο Κηφισίας

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 20.15 της Κυριακής. Περιπολικό του Α.Τ. Ραφήνας εντόπισε το εν λόγω πολυτελές όχημα και το πλήρωμά του εκτίμησε πως κινούνταν ύποπτα. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν πως ο αριθμός των επιβατών ήταν τέτοιος που σχημάτιζαν μία μάλλον... ανίερη κομπανία. Το προαίσθημά τους βγήκε αληθινό. Έπειτα από σήμα για να σταματήσουν στην άκρη ξεκίνησε ένα τρελό κι επικίνδυνο πανηγύρι. Από τα περίχωρα της Ραφήνας, ο οδηγός της Cayenne πάτησε γκάζι και κατευθύνθηκε προς την Αττική Οδό. Εστάλη σήμα σε όλες τις δυνάμεις της περιοχής και ξεκίνησε η καταδίωξη.

Το κονβόι των οχημάτων διήνυσε περί τα 22 χιλιόμετρα με ταχύτητες τρελές, καθώς το γερμανικό όχημα ανέπτυξε ταχύτητα που έφτανε τα 210 χιλιόμετρα. Νωρίτερα, όμως, είχε παρασύρει τις μπάρες των διοδίων του αυτοκινητοδρόμου, στο ύψος της Παιανίας. Κατά πληροφορίες, το διωκόμενο όχημα βγήκε από την Αττική Οδό κι επιχείρησε νέα είσοδο στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου από εκεί έφτασε στο δαχτυλίδι της Κηφισίας. Παρά την ενεργοποίηση των ομάδων της ΔΙ.ΑΣ. (μέλη πληρώματος απειλήθηκαν, καθώς έγινε προσπάθεια εμβολισμού) και της ΟΠΚΕ, οι τέσσερις φυγάδες κρύφτηκαν στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου εκεί, συγκεκριμένα επί της οδού Πλαταιών, εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο το όχημα.

Από την έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν τιμαλφή και εικάζεται πως οι φυγάδες είχαν διαπράξει διάρρηξη. Σημειώνεται πως το όχημα φέρεται να ανήκει σε εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων, ενώ οι πινακίδες πιθανότατα ήταν αλλαγμένες με κλεμμένες. Κατά πληροφορίες, η αστυνομική βάση δεδομένων συνέδεε τις πινακίδες με όχημα μάρκας Peugeot. Μέχρι και χθες, οι δράστες διέφευγαν τη σύλληψη.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime