Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα, Τρίτη 3/09, στη χώρα μέχρι το μεσημέρι, ωστόσο από το απόγευμα αλλάζει ο καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες να «χτυπούν» τη δυτική και νότια Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας - Θα φτάσει τους 35 βαθμούς - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, οι άνεμοι θα πνέουν με ασθενείς και μέτριες εντάσεις στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα επιμείνει ο βοριάς με μέτριες και ισχυρές εντάσεις, κυρίως στο νοτιοανατολικά.

Παράλληλα, ανεβαίνει σιγά-σιγά και πάλι ο υδράργυρος, με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται κοντά στους 32-34 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται να έχουμε καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και κάποιες συννεφιές το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις στα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από 20-22 βαθμούς το πρωί και θα φτάσει μέχρι τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται κατά τις πρώτες βραδινές ώρες να σημειωθούν μπόρες, ενώ θα συναντήσουμε και κάποιες συννεφιές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με τοπικά ασθενείς και μέτριες εντάσεις και ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 33-34 βαθμούς Κελσίου.


Έρχεται κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Την Τετάρτη 4/09 δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα το καιρικό μοτίβο, με κάποια αστάθεια να κάνει την εμφάνισή της σε ηπειρωτικές περιοχές, κοντά στις απογευματινές ώρες.

Την Πέμπτη 5//09 και την Παρασκευή 6/09 θα περιοριστεί η αστάθεια.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το Σαββατοκύριακο αναμένεται μια διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη να κινείται πιο ανατολικά, με τα μέτωπα κακοκαιρίας που θα την συνοδεύουν να επηρεάζουν και τη χώρα μας, ιδιαίτερα την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Σε ό,τι αφορά το πεδίο των ανέμων, δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο τις επόμενες μέρες, με τους βοριάδες να επιμένουν μέσα στο Αιγαίο με εντάσεις στα 5-6 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν στους 30-35 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3wcqnkka0ox)