Δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν να έχουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί απ' όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας αυξήσεις και αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

*Διαβάστε εδώ: Μητσοτάκης: 16 εκατ. ευρώ στην κοινωνία για μείωση των διοδίων - Από τον σταθμό της Πελασγίας Φθιώτιδας μέχρι τον σταθμό στο Κλειδί

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, κατά τη συνεδρίαση της Ένωσης Αστυνομικών την Πέμπτη αποφασίστηκε η άνοδος στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Παρασκευής από χιλιάδες αστυνομικούς, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη τους συγκέντρωση και πορεία προς τη ΔΕΘ.

Αρκετοί αστυνομικοί επέλεξαν να μην παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη, μιας και το Σάββατο έχουν υπηρεσία, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις που υπάρχουν κάνουν λόγο για μαζική κινητοποίηση.


Τα αιτήματα των συνδικαλιστών αστυνομικών

Το πάγιο αίτημα για το επίδομα επικινδυνότητας, οι αυξήσεις στους μισθούς που λαμβάνουν ειδικά οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί και κυρίως όσοι υπηρετούν στα νησιά ή στην Περιφέρεια, αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών που αναγκάζουν τα στελέχη να δουλεύουν πολλές ώρες χωρίς να πληρώνονται τις υπερωρίες είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα θέσουν, για πολλοστή φορά.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί έχουν μια εικόνα για κάποιες παροχές που ενδεχομένως να ακουστούν από τα… χείλη του πρωθυπουργού, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, ακόμη κι αυτά να συμβούν, δεν είναι αρκετά. Οι αστυνομικοί, όπως εξάλλου και οι πυροσβέστες, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ειδικά μετά τις αλλαγές στον νόμο που αφορά τις αποσπάσεις.

Πλέον δεν ερωτώνται οι αστυνομικοί εάν θέλουν να μετακινηθούν για ορισμένο χρονικό διάστημα σε άλλη υπηρεσία, τονίζουν οι συνδικαλιστές, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα στην καθημερινότητα των ίδιων των στελεχών, τόσο στην προσωπική ζωή όσο και στις βάρδιες των υπηρεσιών τους, καθώς τα κενά πρέπει να καλυφθούν απ' όσους απομένουν, οι οποίοι ήδη είναι λιγότεροι από την πραγματική οργανική δύναμη.