Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο 7/9, στις 10 το πρωί, ζήτησαν και έλαβαν ο 31χρονος και ο 32χρονος που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού έξω από μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης.

*Διαβάστε εδώ: Άγριος ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο: Πήρε εξιτήριο ο 49χρονος, το πρόβλημα με την όραση - Οι διώξεις και το βίντεο ντοκουμέντο (Εικόνες)

Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 3/9, οι δύο Κρητικοί οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου, από την οποία πήραν προθεσμία για την απολογία τους.

Έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος, καθώς και συγγενείς των δύο Κρητικών από το Γάζι και τα Ζωνιανά, που περίμεναν την απόφαση του δικαστηρίου.


Αναζητούνταν εδώ και ενάμιση μήνα

Υπενθυμίζεται ότι μετά την παράδοσή τους, στα χέρια των Αρχών βρίσκονται οι δύο εκ των κατηγορουμένων για τον άγριο ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού χρηματιστή, στο επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου, τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Ιουλίου.

Πρόκειται για έναν 31χρονο από χωριό του Μυλοποτάμου και έναν 32χρονο από περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου και αναζητούνταν όλες αυτές τις ημέρες, εδώ και ενάμιση μήνα.

Οι δύο άνδρες παραδόθηκαν τελικά στο Α.Τ. Μαλεβιζίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν βρει κρησφύγετο σε χωριό του Δήμου Μυλοποτάμου, ενώ η Αστυνομία είχε οργανώσει εκτεταμένες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν ταυτοποιηθεί μέσα από κάμερες ασφαλείας από τις πρώτες ώρες που είχε διαδραματιστεί το αιματηρό περιστατικό στο κέντρο του Ηρακλείου.

Όλο αυτό το διάστημα, η Αστυνομία πραγματοποιούσε έρευνες για τον εντοπισμό τους. Οι ίδιοι αποδέχτηκαν πως συμμετείχαν στο επεισόδιο, χωρίς ωστόσο να δέχονται όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.


Το χρονικό του άγριου ξυλοδαρμού του Ελληνοκαναδού

Το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού του 49χρονου Ελληνοκαναδού χρηματιστή από τέσσερις Κρητικούς στο κέντρο του Ηρακλείου είχε λάβει χώρα στις 16 Ιουλίου και η σφοδρότητα της επίθεσης έχει αφήσει τους γιατρούς έκπληκτους με την έκταση των τραυμάτων στο κεφάλι του θύματος.

Η είδηση για το περιστατικό είχε σοκάρει την ελληνική κοινωνία και είχε προκαλέσει μεγάλο αποτροπιασμό.

Οι ακτινογραφίες στο κρανίο του Ελληνοκαναδού έδειξαν από την πρώτη στιγμή το μέγεθος της βίας που δέχτηκε.

Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί ήταν εμφανείς σε διάφορα σημεία του κεφαλιού, ενώ έχει σπασμένο σαγόνι και πολλαπλά κατάγματα.

Ο γιατρός, μάλιστα, που χειρούργησε τον Ελληνοκαναδό χρηματιστή σε δήλωσή του είχε τονίσει πως τα χτυπήματα θα μπορούσαν να κοστίσουν την ίδια του τη ζωή, ενώ υπήρχε κίνδυνος για μόνιμη βλάβη, αφού είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και είχε παρουσιαστεί πρόβλημα με την περιφερειακή του όραση και δυσκολευόταν να δει καθαρά.

Ωστόσο, χάρη στη βοήθεια των γιατρών, ο κίνδυνος πέρασε και ο 49χρονος έλαβε εξιτήριο το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλευόταν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3wljbp1kuoh)