Νεανικό αίμα έβαψε το τελευταίο 24ωρο την άσφαλτο σε διάφορα σημεία της χώρας, με τα τροχαία δυστυχήματα να βυθίζουν σε βαθύ πένθος οικογένειες και ολόκληρες κοινωνίες.


Στα μαύρα το Αγρίνιο

Στα μαύρα ντύθηκε το Αγρίνιο μόλις έγινε γνωστό ότι ο 19χρονος Κώστας Σαράκης με καταγωγή από το Ελαιόφυτο, ο οποίος εργαζόταν φέτος το καλοκαίρι στη Λευκάδα, έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο φίλος του έπεσε σε γκρεμό. Το φοβερό τροχαίο σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή Απόλπαινα της Λευκάδας. Ο άτυχος Κώστας Σαράκης είχε πάει στο νησί του Ιονίου για να εργαστεί σεζόν σε beach bar και, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση με συναδέλφους του.

Ο νεαρός ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος φίλος του, όταν το Ι.Χ., για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, εξετράπη της πορείας του, στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Λευκάδας - Αγίου Νικήτα και βρέθηκε να κατρακυλάει σε γκρεμό σε μια επικίνδυνη στροφή, στην οποία δεν υπάρχουν μπάρες, στο νταμάρι της Απόλπαινας.

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες, ενώ χρειάστηκαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα για να καταφέρουν να τον απεγκλωβίσουν. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας μόλις έφτασαν εκεί οι συγγενείς του άτυχου νεαρού. Σημειώνεται ότι ο 25χρονος οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά. Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Λευκάδας.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3wtknd9b7rt)


Η τραγωδία στην Κορινθία με έναν 16χρονο νεκρό παό σφοδρό τροχαίο

Λίγες ώρες αργότερα, στην Κορινθία, ένα 16χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του σε σφοδρό τροχαίο που σημειώθηκε κοντά στο Γυμνάσιο Σοφικού. Το δυστύχημα συνέβη στις 6.30 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ο 18χρονος οδηγός και ο 16χρονος συνοδηγός, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στο ανάχωμα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι επιβαίνοντες. Για τον απεγκλωβισμό τους κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Τα δύο αγόρια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Δυστυχώς, όμως, ήταν αργά για τον 16χρονο. Ο 18χρονος οδηγός, ο οποίος τραυματίστηκε, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Kορίνθου.