Αρνητικός απέναντι σε όλες τις ερωτήσεις των αστυνομικών είναι ο 27χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη ως ο άνθρωπος που έριξε τσάντα με χειροβομβίδες για να αποφύγει τη σύλληψη το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο Κερατσίνι.

Ο νεαρός άνδρας, που εντοπίστηκε και συνελήφθη νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά, αναζητείτο από το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όπου επέβαινε σε μοτοσικλέτα ως συνεπιβάτης, την οποία προσπάθησαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί στο Κερατσίνι. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ανέπτυξε ταχύτητα και έπειτα από μια έντονη καταδίωξη, στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Αναπαύσεως ο συνεπιβάτης της μηχανής πέταξε την τσάντα με τις πέντε χειροβομβίδες. Όμως, πέταξε και την ταυτότητα του με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή ποιον αναζητούν.

Πρόκειται για έναν 27χρονο άνδρα ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συντρόφου του. Από την στιγμή της σύλληψης και έπειτα, ο 27χρονος ήταν εντελώς αρνητικός σε κάθε ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί. Έως και αυτή την ώρα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αρνείται ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με τις χειροβομβίδες, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες για το πως μπορεί να βρέθηκε η ταυτότητα του στο σημείο όπου βρέθηκε και η τσάντα με το πολεμικό υλικό.

Πάντως, οι αστυνομικοί από την έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει όλες αυτές τις ημέρες, θεωρούν πως έχουν καταλήξει και στον παραλήπτη του πολεμικού υλικού. Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές για γνωστό κακοποιό, σκληρό ποινικό ο οποίος φέρεται να είχε παραγγείλει τις πέντε χειροβομβίδες. Ο νεαρός πάντως αρνείται τα πάντα και αναμένεται η απολογία του ενώπιον του ανακριτή για να διαπιστωθεί εάν θα κρατήσει την ίδια στάση ή εάν θα αποφασίσει να αποκαλύψει πρόσωπα και λεπτομέρειες.