Πλήρης ανατροπή σκηνικού παρατηρείται στην Αλεξανδρούπολη όσον αφορά την ιδιαίτερη υπόθεση ανθρωποκτονίας που εκτυλίσσεται από τον Δεκαπενταύγουστο. Ο 18χρονος πρωταθλητής του τζούντο, που συμμετείχε σε καβγά σε νυχτερινό κατάστημα στις Φέρες, οδηγήθηκε στις φυλακές έπειτα από τη νέα απολογία του.

Αλεξανδρούπολη: Τον πέταξε έξω από το μαγαζί με μία λαβή  

Ο νεαρός αθλητής είχε παρέμβει σε διένεξη μεταξύ του άτυχου 42χρονου Γιάννη Ηλιάδη κι ενός ακόμη θαμώνα. Ο 42χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, φέρεται να έριξε κατά λάθος ένα ποτό στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένα νεαρό κορίτσι, που διαμαρτυρήθηκε στον πατέρα της και τότε ξεκίνησε ο καβγάς. Ο 18χρονος τζουντόκα, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με τους συνηγόρους της οικογένειας του 42χρονου, να εκτελούσε χρέη ασφάλειας στο μαγαζί, ίσως από υπερβάλλοντα ζήλο ξυλοκόπησε τόσο άγρια τον 42χρονο, που τον έστειλε στο νοσοκομείο. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στην Αλεξανδρούπολη, ο 42χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο 18χρονος, λόγω μετεφηβικής ηλικίας, είχε κατηγορηθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 1.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας στο Α.Τ. Αλεξανδρούπολης.

Ο δικονομικές ενέργειες, όμως, των συνηγόρων της οικογένειας του αδικοχαμένου 42χρονου έφεραν στην επιφάνεια στοιχεία που υπέδειξαν την ανάγκη «αναβάθμισης» των κατηγοριών. Πλέον ο νεαρός, που φέρεται να πέταξε τον άτυχο πατέρα με μία λαβή έξω από το μαγαζί, αντιμετωπίζει την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Για τις προαναφερθείσες ενέργειες έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες το γραφείο του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας. «Η εντολή την οποία έχουμε λάβει είναι, εκτός της υποστηρίξεως της κατηγορίας που υφίστατο μέχρι σήμερα [...], εκτός των δύο φυσικών αυτουργών, που ήδη κατηγορούνται και οι οποίοι -από κακή επιλογή της Αστυνομίας- εμφανίστηκαν ως θαμώνες του καταστήματος, ενώ είχαν προσληφθεί ως μπράβοι, να μηνύσουμε για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και τον ιδιοκτήτη της επιχειρήσεως [...]» τονίζεται, μεταξύ άλλων.