Την υπόσχεση του απατεώνα, ότι από πιθανό «κούρεμα» των καταθέσεων κατά τα χρόνια της κρίσης θα μπορούσε να βγάλει χρήματα, πίστεψε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, που τελικά έχασε μια ολόκληρη περιουσία.

Χθες, ο επιτήδειος από τα Ιωάννινα καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε εννέα χρόνια κάθειρξη, για το αδίκημα της απάτης.

*Διαβάστε ακόμα: Αλεξανδρούπολη: Άσχημα μαντάτα για τον οξύθυμο τζουντόκα - Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που οδήγησε έναν 42χρονο πατέρα στον θάνατο


Πώς τον έπεισε

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από το 2009 έως και το 2011, όταν η Ελλάδα ταλανιζόταν από την οικονομική κρίση, έπεισε το ανυποψίαστο θύμα του ότι μπορούσε να διασφαλίσει χρήματα από πιθανό «κούρεμα» καταθέσεων. Ο Θανάσης Κ., που, εκτός από την ομάδα του Πειραιά είχε αγωνιστεί και στον Ολυμπιακό Βόλου, πίστεψε τα λόγια του απατεώνα, χάνοντας τελικά 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, αλλά η ποινή του είχε αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ. Στη συγκατηγορούμενη συνεργό του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.