«Είχαμε κάποιες επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, ξέρουμε κάποια θέματα που θα ανακοινωθούν, αλλά περιμέναμε πολύ παραπάνω ανακοινώσεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με αφορμή τις επικείμενες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ.

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήνυμα για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τη ΔΕΘ - Στήριξη της οικογένειας και επέκταση επιδομάτων, δωρεάν εξετάσεις

«Περιμένουμε ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει μέτρα, ειδικά για τους λογαριασμούς ρεύματος, βέβαια για άλλη μια φορά εξαιρεί τις επιχειρήσεις», σημείωσε ακόμη.

Στη συνέχεια, όσον αφορά τον νέο φορολογικό νόμο, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών δήλωσε: «Φαίνεται ότι θα υπάρχουν αλλαγές και κυρίως στο θέμα, αυτό που έχω κατακρίνει πάρα πολύ, ότι δεν μπορεί να λες ότι από χρόνο σε χρόνο αυξάνονται τα εισοδήματα με τεκμαρτό τρόπο δηλαδή χωρίς να το αποδεικνύεις, και μάλιστα εδώ αχρηστεύεις όλα αυτά που έβαλες σε εφαρμογή. Δηλαδή έχουμε το my data, έχουμε το πλαστικό χρήμα, έχουμε την ψηφιακή κάρτα, έχουμε δεκάδες εργαλεία που αφού τα βάζεις σε εφαρμογή δεν χρειάζεται να έχεις τεκμαρτό εισόδημα. Εδώ λοιπόν περιμένουμε ότι θα ανακοινώσει κάποια πράγματα και το αναφέρω γιατί και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτά είναι άδικα και θα πρέπει να τα ξαναδούμε».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τις επικείμενες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ:

Γ.ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ: Είχαμε κάποιες επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, ξέρουμε κάποια θέματα που θα ανακοινωθούν, αλλά περιμέναμε πολύ παραπάνω ανακοινώσεις.

Γ.ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ: Περιμένουμε ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει μέτρα ειδικά για τους λογαριασμούς ρεύματος, βέβαια για άλλη μια φορά εξαιρεί τις επιχειρήσεις. Να σας πω ότι από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο οι λογαριασμοί ρεύματος στις επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί κατά 31%. Θα διαπιστώσουν ειδικά οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις ότι τα όποια κέρδη έχουν θα ροκανιστούν από τους λογαριασμούς ρεύματος. Το δεύτερο που περιμένουμε είναι για το θέμα της στέγης, άρα θα ανακοινώσει μέτρα που θα έχουν σχέση και με τα Airbnb και με τη διάθεση και άλλων ακινήτων. Το τρίτο θέμα που θα ανακοινώσει σίγουρα είναι το θέμα του τέλος επιτηδεύματος, όπου θα βάλει κάποια διαδικασία άμεσα ή μέσα στο 2025 για κατάργησή του και βέβαια τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%.

Για τον νέο φορολογικό νόμο:

Γ.ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ: Φαίνεται ότι θα υπάρχουν αλλαγές και κυρίως στο θέμα, αυτό που έχω κατακρίνει πάρα πολύ, ότι δεν μπορεί να λες ότι από χρόνο σε χρόνο αυξάνονται τα εισοδήματα με τεκμαρτό τρόπο, δηλαδή χωρίς να το αποδεικνύεις, και μάλιστα εδώ αχρηστεύεις όλα αυτά που έβαλες σε εφαρμογή. Δηλαδή έχουμε το my data, έχουμε το πλαστικό χρήμα, έχουμε την ψηφιακή κάρτα, έχουμε δεκάδες εργαλεία που αφού τα βάζεις σε εφαρμογή δεν χρειάζεται να έχεις τεκμαρτό εισόδημα. Εδώ λοιπόν περιμένουμε ότι θα ανακοινώσει κάποια πράγματα και το αναφέρω γιατί και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτά είναι άδικα και θα πρέπει να τα ξαναδούμε.