Συμμορία Ρομά στο Αίγιο έχει γίνει φόβος και τρόμος καταστηματαρχών, αλλά και απλών πολιτών, αφού φτάνουν στο σημείο να ξυλοκοπούν αδιακρίτως πολίτες που τυχαίνει να βρεθούν στον δρόμο της.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή (1/09), όταν μέλη της συμμορίας μπούκαραν σε κατάστημα μπιλιάρδων και άρχισαν να τραμπουκίζουν πελάτες, αλλά και τον ιδιοκτήτη, προκαλώντας καταστροφές.



«Το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Πατέρας ενός εκ των θυμάτων της συμμορίας που ξυλοκοπήθηκε στο κατάστημα ανέφερε στο MEGA: «Βγαίνω στο κανάλι σας με την ελπίδα ότι θα ευαισθητοποιηθεί και όλη η περιοχή, από τις δικαστικές Αρχές, από την Αστυνομία, από την Περιφέρεια, από τον δήμο διότι το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο». Και πρόσθεσε: «Εγώ προσωπικά και η οικογένειά μου δεν έχουμε τίποτα εναντίον των Ρομά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε τους έχω μειώσει ποτέ ούτε σαν ανθρώπους ούτε σαν προσωπικότητες, όμως αυτό δε σημαίνει ότι εμείς πρέπει να καθίσουμε και να δεχόμαστε συνέχεια αυτές τις απειλές».

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα: «Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή το πρωί, απρόκλητα μπήκαν μέσα σε αυτό το μαγαζί το οποίο πριν 10 μήνες, όταν είχε πρωτοανοίξει, είχαν ξαναμπεί οι ίδιοι, είχαν δημιουργήσει κάποια θέματα, δεν ήθελαν να πληρώσουν, και επειδή ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε ταυτότητα, τον ξυλοκόπησαν ανελέητα και τον έστειλαν στο νοσοκομείο και αυτήν την στιγμή έχει λάμες στο ζυγωματικό του».

aigio_symorria_roma1


Συμπλήρωσε ότι: «Ο άνθρωπος φοβήθηκε όπως φοβούνται όλοι μας, και εγώ φοβάμαι, δεν έκανε καμία μήνυση. Προχθές, με το επεισόδιο αυτό που έγινε, μπήκαν μέσα μόνοι τους για να δημιουργήσουν θέμα, ο γιος μου καθόταν σε μία άκρη δε μιλούσε, δεν έκανε τίποτα. Κάποια στιγμή αφού τα έχουν σπάσει όλα και με τις στέκες τις οποίες τις είχαν και τις προέτασαν σπασμένες σαν ξίφη, ο αρχηγός τους πήγε στον γιο μου, ακούμπησε την στέκα στην κοιλιά του και του είπε ‘εσύ ρε μ@λ@κ@ με ποιους είσαι, με εμάς ή με αυτούς;’. Ο γιος μου του απάντησε ‘εγώ δεν είμαι με κανέναν, παίζω μπιλιάρδο’. Εντωμεταξύ κάποιος είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία η οποία πραγματικά ήρθε σχεδόν αμέσως, μπήκαν εκεί αλλά αυτοί είχαν εξαφανιστεί. Κατέγραψε το περιστατικό η Αστυνομία, πήρε και το καταγραφικό και έφυγε».


«Του έχουν δημιουργήσει σωρεία τραυμάτων»

Στη συνέχεια η συμμορία καταδίωξε τον νεαρό και τον ξυλοκόπησε άγρια, με τον πατέρα του να αναφέρει: «Ο γιος μου πήγε να μπει στο αυτοκίνητό του να φύγει. Εκείνη την στιγμή βλέπει δύο αυτοκίνητα τα οποία τελείως ξαφνικά έρχονται στο μέρος του, φοβούμενος μην του σπάσουν και το αυτοκίνητο φεύγει από εκεί και πηγαίνει απέναντι στο πάρκινγκ που έχει ο δήμος. Οι Ρομά κλείνουν την είσοδο με τα δύο αυτοκίνητα και κατεβαίνουν από μέσα τρεις, ο αρχηγός που ήταν στο μαγαζί, ο αδερφός του που έχει ήδη συλληφθεί και περνάει δικάσιμο. Ο αρχηγός διαφεύγει της σύλληψης, το άλλο άτομο που χτύπησε τον γιο μου δεν έχει ταυτοποιηθεί. Του έχουν δημιουργήσει σωρεία τραυμάτων, στο κεφάλι, το σώμα, του έχουν κάνει εξάρθρωση του ώμου και υπάρχει και ιατροδικαστική έκθεση».

aigio_symorria_roma2

Η συμμορία όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς όπως είπε: «Έχουν βρει τα στοιχεία μας, τα τηλέφωνά μας και έχουμε λάβει κάποια τηλέφωνα τα οποία είναι απειλητικά».

Ο άνδρας που κάνει την καταγγελία πρόσθεσε: «Δυστυχώς δεν ξέρω με τι πλάτες και ποιανού καλύπτονται και δημιουργούν αυτά τα θέματα ανεξέλεγκτα, γιατί έχουν επιτεθεί και σε αστυνομικό της ΟΠΚΕ με λοστούς, ο οποίος τους έκανε μήνυση και το αποτέλεσμα είναι ότι τον έβγαλαν από την ΟΠΚΕ και τον έχουν σε γραφείο».


«Ιδρύεται η μαφία των τσιγγάνων»

O ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας σχολίασε επί του θέματος: «Οι Ρομά εκμεταλλεύονται ότι οποιοσδήποτε πάει να μιλήσει για αυτούς, ενδεχομένως να κατηγορηθεί ότι το κάνει με ρατσιστικά κίνητρα».

Όπως σημειώνει: «Πράγμα το οποίο δε συμβαίνει διότι η Αστυνομία έχει μια μεγάλη και βάσιμη ανησυχία: ότι ιδρύεται σιγά σιγά στη χώρα μας η μαφία των τσιγγάνων. Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εγκληματικότητα. Το 80% των φυλακισμένων για μικροεγκληματικότητα στις φυλακές, η ΕΛ.ΑΣ. έχει βάλει τους τσιγγάνους. Τι άλλο να κάνει;».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3y4cdigitb5)