Από το δικηγορικό γραφείο του Ιωάννη Α. Γλύκα, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού στην Σαλαμίνα, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Την 30η Αυγούστου απολογήθηκε ο εντολέας μου Μ.Γ ενώπιον του Α΄ Ανακριτικού Τμήματος Πειραιώς για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού , όπου κρίθηκε η προσωρινή του κράτηση. Αρνούμενος την κατηγορία όπως του αποδίδεται παρέθεσε τα πραγματικά περιστατικά όπως έλαβαν χώρα. Ο εντολέας μου προέρχεται από μια πολυμελή οικογένεια καθώς έχει άλλα δέκα αδέρφια. Οι σχέσεις με όλη την οικογένεια του πάντοτε ήταν δεμένες. Τον  φρόντιζαν και τον πρόσεχαν όλοι καθώς από την παιδική του ηλικία αντιμετωπίζει  σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα  με αποτέλεσμα να έχει νοσηλευτεί πλείστες φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

 Αναμένοντας την απόφαση της δικαιοσύνης και πριν καν απολογηθεί  ενώπιον των Δικαστικών Αρχών είδαν το φως της δημοσιότητας αποτρόπαιες πράξεις εις βάρος του από έτερο άτομο το οποίο έχει ήδη καταθέσει ως μάρτυρας στο στάδιο της ανάκρισης , παραβιάζοντας κατάφωρα  το άρθρο 275 ΚΠΔ όπου ορίζει πως οποιοσδήποτε πολίτης έχει το δικαίωμα να συλλάβει τον δράστη τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος για την άμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα και όχι να γρονθοκοπεί ,όχι να τον εξυβρίζει, και μάλιστα σε δύο διαφορετικά βίντεο και όχι μετά βίας να του αποσπά ομολογία θυμίζοντας άλλες εποχές. Βιντεοσκόπησε ΄΄ το θήραμά ΄΄ του και το ΄΄παρουσίασε΄΄ σαν σε ρωμαϊκή αρένα στο ΄΄ φιλοθεάμον ΄΄ κοινό .

Σε βάρος του εντολέα μου που πάσχει από χρόνια ψυχική διαταραχή κάτι που τον καθιστά ένα αδύναμο άτομο , διεπράχθησαν  τα αδικήματα της επικίνδυνης  σωματικής βλάβης , της εξύβρισης και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων  βιντεοσκοπώντας τον καθ΄ όλη την διάρκεια της εις βάρος του επίθεσης παραβιάζοντας κατάφωρα το συνταγματικά κατοχυρωμένο προστατευόμενο δικαίωμα της προσωπικότητάς του .

Καθημερινά προβάλλεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και στο διαδίκτυο το βιντεοληπτικό υλικό που απαθανατίζεται η εις βάρος του επίθεση αποτελώντας πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα με αποτύπωση όλων των χαρακτηριστικών του  εντολέα μου παραβιάζοντας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα , κάτι που θέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματα και την ελευθερία του ίδιου καθώς και των μελών της οικογένειας του .  

Παρακαλεί άμεσα την συμμόρφωση όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των πολιτών και την άρση των μέσων που αποτυπώνονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του , που αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ατόμου. Η αθέμιτη προβολή της παράνομης βιντεοσκόπησης του και η αναδημοσίευση αυτών των εικόνων παραβιάζει συνταγματικές επιταγές ,την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την ποινική νομοθεσία καθώς η ελεύθερη επικοινωνία του ατόμου αποτελεί προστατευόμενο αγαθό . Η βιντεοσκόπηση βίας εις βάρος του εντολέως μου εκφεύγει του προστατευτικού πεδίου του Συντάγματος και των νόμων που οφείλουμε να τηρούμε .

 

 Πειραιάς ,5.09.2024 

Με εκτίμηση και σεβασμό  

Ιωάννης Α. Γλύκας, Δικηγόρος