«Όλη η πόλη είναι εθισμένη σε αυτή τη φθινοπωρινή γιορτή, έχουμε εμπειρία και είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Είναι μια αυθεντική γιορτή, ένα πολυγεγονός, που πιστεύω ότι είναι συλλεκτικό σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος της HELEXPO-ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, για την 88η ΔΕΘ.

«Δεν υπάρχουν πολλά γεγονότα που να συνδυάζουν το εμπορικό κομμάτι με την ψυχαγωγία, με τον πολιτισμό, με τη μουσική και με την πολιτική βέβαια. Είναι μοναδικό φαινόμενο και σαν τέτοιο το κρατάμε ζωντανό», σημείωσε ακόμη.

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Με "δώρα" στους γιατρούς το καλάθι της ΔΕΘ - Τα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και το μπόνους έως 600 ευρώ στην άγονη γραμμή

Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε πως στην «88η ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία. Η Γερμανία ήταν τιμώμενη χώρα και το ’20, ακυρώθηκε όμως η έκθεση λόγω του covid, άρα οι Γερμανοί ήταν "έτοιμοι" εδώ και τέσσερα χρόνια».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της HELEXPO-ΔΕΘ στα Παραπολιτικά 90,1:

Για την 88η ΔΕΘ

Τ.ΤΖΗΚΑΣ: Όλη η πόλη είναι εθισμένη σε αυτή τη φθινοπωρινή γιορτή, έχουμε εμπειρία και είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Είναι μια αυθεντική γιορτή, ένα πολυγεγονός, που πιστεύω ότι είναι συλλεκτικό σε όλη τη Ευρώπη. Δεν υπάρχουν πολλά γεγονότα που να συνδυάζουν το εμπορικό κομμάτι με την ψυχαγωγία, με τον πολιτισμό, με τη μουσική και με την πολιτική βέβαια. Είναι μοναδικό φαινόμενο και σαν τέτοιο το κρατάμε ζωντανό.

Τ.ΤΖΗΚΑΣ: Στην 88η διοργάνωση έχουμε τιμώμενη χώρα τη Γερμανία. Η Γερμανία ήταν τιμώμενη χώρα και το ’20, ακυρώθηκε όμως η έκθεση λόγω του covid, άρα οι Γερμανοί ήταν «έτοιμοι» εδώ και τέσσερα χρόνια. Τους θαυμάσαμε για το πόσο γρήγορα ετοιμάσανε το περίπτερο, ένα εκπληκτικό περίπτερο, ίσως από τα καλύτερα που έχουν σχεδιαστεί ποτέ σε διεθνή συμμετοχή στην έκθεση. Φέρνουν 135 εταιρείες, αυτό είναι μοναδικό, δεν έχει ξαναγίνει δηλαδή να έρχεται τόσο μεγάλη αποστολή στα πλαίσια του θεσμού της τιμώμενης χώρας. Μας έλεγε ο Γερμανός πρέσβης ότι δεν έχει ξαναγίνει τόσο μεγάλη αποστολή γερμανικών εταιρειών σε έκθεση στο εξωτερικό. Το μεγάλο γεγονός νομίζω ότι είναι η συμμετοχή των Γερμανών στην έκθεση, έρχονται εταιρείες απ' όλους τους κλάδους αιχμής της Γερμανίας.

Τ.ΤΖΗΚΑΣ: Υπάρχουν εννέα θεματικά αφιερώματα σε κλάδους ελληνικούς από το περιβάλλον και την ενέργεια μέχρι την ψηφιακή οικονομία, και εμείς αναδεικνύουμε τους μοντέρνους κλάδους. Έχουμε μια πολύ ωραία συμμετοχή του CERN για τα 70 χρόνια από τη δημιουργία του, όπου παρουσιάζεται το πείραμα ΑΤΛΑΣ, στο οποίο συμμετέχει και το ΑΠΘ.

Τ.ΤΖΗΚΑΣ: Το βράδυ του Σαββάτου να σηκώσετε το βλέμμα σας προς τον ουρανό και να δείτε μια εκπληκτική αναπαράσταση χωρίς εκρηκτικά των παραδοσιακών πυροτεχνημάτων της ΔΕΘ από έναν πολύ μεγάλο αριθμό drones.