Σε μια νέα σύλληψη προχώρησαν Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ.) χθες Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στη Ζάκυνθο για πρόκληση 2 πυρκαγιών.

Πρόκειται για ημεδαπό υπαίτιο πρόκλησης δύο (2) πυρκαγιών, στις περιοχές Καταλούπου και Αγαλάς Ζακύνθου στις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι δύο πυρκαγιές έκαψαν πάνω από 80 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και μέρος αναγεννώμενου δάσους, στην περιοχή του Καταλούπου.

Του επιβλήθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα 4.387,50 και 4.935,94€ για τα αντίστοιχα παραπάνω συμβάντα.

Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγήθηκε σήμερα στην κ. Ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ζακύνθου προκειμένου να απολογηθεί.

*Διαβάστε ακόμα: Χαλκίδα: Ενώπιον ανακριτή ο νοσηλευτής που ξυλοκόπησε την νοσηλεύτρια σύζυγό του - Η υπόθεση-σοκ μιας κακοποίησης που κρατά πάνω από 20 χρόνια


Παλιός γνώριμος των Αρχών

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για εμπρησμούς στη Ζάκυνθο και είχε προφυλακιστεί για 18 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ερευνάται η συμμετοχή του συλληφθέντος και σε άλλες πυρκαγιές στο νησί το φετινό καλοκαίρι.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές ο άνδρας Ζακυνθινής καταγωγής, είχε συλληφθεί πριν μερικά χρόνια για πυρκαγιές στην περιοχή του Αργασίου και είχε προφυλακιστεί για 18 μήνες, ενώ στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για επίθεση με μαχαίρι σε βάρος πυροσβεστών.