Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου, καθώς υπάρχει ο φόβος για το ξέσπασμα μιας βεντέτας, με αφορμή την φρικιαστική επίθεση με θύμα έναν 69χρονο βοσκόόπου αφού τον πυροβόλησαν, του έκοψαν τμήμα της γλώσσας του.

*Διαβάστε εδώ: Ρέθυμνο: Για κτηματικές διαφορές η επίθεση στον 70χρονο κτηνοτρόφο - Είχαν ρίξει βιτριόλι στον γιο του, το χρονικό της νέας επίθεσης

Η πρωτοφανής επίθεση σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, την ώρα που ο 69χρονος Σήφης Φ. έφτανε στο ποιμνιοστάσιο του, στην περιοχή Βιλανδρέδο Ρεθύμνου.

Τουλάχιστον ένα άτομα τον πυροβόλησε αρκετές φορές από κοντινή απόσταση. Το θύμα έφερε δύο τραύματα στα πόδια, ένα στο χέρι, καθώς και ένα τραύμα εισόδου στον θώρακα, με τη σφαίρα να ακινητοποιείται πάνω στη σπονδυλική στήλη.

Στη συνέχεια, πιθανόν με ένα ψαλίδι ο τουλάχιστον ένας δράστης άρχισε να κόβει την γλώσσα του 69χρονου. Το θύμα, παρά τα τραύματα του, κατάφερε να καλέσει την οικογένεια του και τα παιδιά του τον βρήκαν αιμόφυρτο στο μαντρί και κάλεσαν το ΕΚΑΒ.


Η σημασία της κομμένης γλώσσας και η επίθεση με οξύ

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, το γεγονός πως ο δράστης ή οι δράστες έκοψαν τη γλώσσα του 69χρονου, παραπέμπει σε μαφιόζικο τρόπο δράσης.

Θεωρούν προφανώς, πως ο 69χρονος «μίλησε» σε ανθρώπους που δεν έπρεπε να μιλήσει και ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης το έμαθε. Ο 69χρονος Σήφης όμως, παρά τα μαρτύρια που υπέμεινε μετά τους απανωτούς πυροβολισμούς, κατάφερε και κρατήθηκε στη ζωή.

Μόλις δύο μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα το πρωί της 31ης Ιουνίου, ο γιος του 69χρονου, ένα 26χρονο αγόρι, τη στιγμή που πάρκαρε το αυτοκίνητο του στην πόλη του Ρεθύμνου και κατευθυνόταν προς τον χώρο εργασίας του, δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον δύο άτομα. Αφού του έριξαν υδροχλωρικό οξύ (πρόκειται για ισχυρό καυστικό υγρό) στην συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν. Οι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα στα ίχνη των δραστών οι οποίοι συνελήφθησαν όπως και ο ηθικός αυτουργός, κατά την δικαιοσύνη και μέχρι σήμερα παραμένουν προφυλακισμένοι εως ότου εκδικαστεί η υπόθεση τους.


Φόβοι για βεντέτα εξαιτίας των χωραφιών

Η νέα επίθεση σε άλλο μέλος της ίδιας οικογένειας του Ρεθύμνου, έχει θέσει σε συναγερμό τους τους αστυνομικούς, οι οποίοι αναζητούν μετά μανίας τους δράστες της επίθεσης.

Ο φόβος να ξεσπάσει μια αιματηρή βεντέτα είναι έκδηλος, αφού οι αστυνομικοί γνωρίζουν πως η οικογένεια του 69χρονου έχει χρόνια διαμάχη με άλλη, πολυμελή και γνωστή οικογένεια του Ρεθύμνου, εξαιτίας διαφορών για κάποια χωράφια.

Η επίθεση στον 26χρονο την τελευταία ημέρα του Ιουνίου, σχετίζεται με αυτή, τη γνωστή διαμάχη των δύο οικογενειών -λένε οι αστυνομικοί- και είναι προφανές πως και η επίθεση στον 69χρονο έχει απόλυτη σχέση με τα χωράφια.

Οι αστυνομικοί θέλουν να συλλάβουν το συντομότερο δυνατό τους δράστες, προτού μέλη της ευρύτερης οικογένειας του 69χρονου προσπαθήσουν να προχωρήσουν σε επίθεση αντεκδίκησης, ανοίγοντας έτσι τον ασκό του Αιόλου που κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει στην Κρήτη.