Πολλές οι άτυχες στιγμές για έναν πρωταθλητή, αποζημιώνεται όμως με τις σπουδαίες νίκες που κατακτά. Τι γίνεται όμως οι άτυχες στιγμές γίνονται σοβαρά ατυχήματα; Στο Diamond League της Ζυρίχης ο Εμμανουήλ Καραλής γλίτωσε τα χειρότερα καθώς παραλίγο θα είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν το κοντάρι γλίστρησε από τα χέρια του λόγω της βροχής.

Ο Έλληνας «χάλκινος» Ολυμπιονίκης, γνωστός για την ψυχραιμία του, αντέδρασε με χιούμορ. Ανέβασε το σχετικό βίντεο και στην συνέχεια μια φωτογραφία με κουκούλα διαβεβαιώνοντας πως είναι αρτιμελής.

 «Δυστυχώς η Ζυρίχη δεν ήταν για εμένα, αλλά όλα καλά. Παραμένω αισιόδοξος και απολαμβάνω την διαδικασία».

Το βίντεο κόβει την ανάσα. Λόγω των καιρικών συνθηκών, το κοντάρι γλίστρησε από τη βαλβίδα και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης έκανε μια τούμπα στον αέρα πριν προσγειωθεί στο στρώμα.

Ο «Μανόλο» ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και μετά το τέλος του αγώνα έκανε μερικές χιουμοριστικές αναρτήσεις. «Τι μάτι είναι αυτό ρε παιδιά;».

Το βίντεο αυτό ξύπνησε μνήμες από το περσινό ατύχημα που είχε ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όταν πέρσι τον Ιούλιο έσπασε στα δύο το κοντάρι του.


Τα πιο σοκαριστικά ατυχήματα του επί κοντώ

Το επί κοντώ είναι από τα πιο θεαματικά αγωνίσματα του στίβου. Αρκεί όμως μία κακή στιγμή για να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο για τους άλτες.

Ο ήχος σοκάρει. Το κοντάρι σπάει στα δύο και από τύχη ο Γερμανός άλτης Φλοριάν Γκαούλ τραυματίζεται ελαφρά στο γόνατο.

Ένα παρόμοιο ατύχημα έστειλε την Αμερικανίδα Ολυμπιονίκη, Τζεν Σουρ, στο νοσοκομείο.

Η Αμερικανίδα άλτρια τραυματίστηκε στον καρπό, τα πλευρά, το χέρι και τον αυχένα. Το ατύχημα έγινε πίσω στο 2014 στο χώρο που προπονείται στο σπίτι της και μάλιστα μπροστά στα μάτια του συζύγου της που βιντεοσκοπούσε την προσπάθεια. «Ήταν δύσκολο να το βλέπεις ως προπονητής, ακόμα πιο σκληρό ήταν είσαι ο σύζυγος».

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο Τιμούρ Μοργκούνοφ. Ο νεαρός Ρώσος αθλητής έκανε τη δεύτερη προσπάθειά του στα 5,86 μ., όταν την ώρα της πτώσης, το κοντάρι διαπέρασε το σορτσάκι του.

Ανακουφισμένος πως τα πράγματα δεν πήγαν χειρότερα, βρήκε τρόπο να βγάλει το κοντάρι από το σκισμένο σορτς.

Δεν είχε την ίδια τύχη ο 20χρονος αθλητής που χτύπησε τόσο σοβαρά στην «ευαίσθητη» περιοχή που χρειάστηκε 18 ράμματα. Μετά από μερικούς μήνες επέστρεψε στην ενεργό δράση κατακτώντας πολλά μετάλλια στο επί κοντώ.

Η ιστορία της Κίρα Γκρίνμπεργκ δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Είναι η ξανθιά καλλονή που στα 22 της βρέθηκε από τους αιθέρες σε αναπηρικό καροτσάκι.

Μια άτσαλη προσγείωση σε προπόνηση που έκανε το καλοκαίρι του ’15 ήταν αρκετή για να την αφήσει παράλυτη από το στήθος και κάτω.

Η νεαρή Κίρα δεν τα έβαλε κάτω. Σήμερα ασχολείται με την πολιτική στην Αυστρία δίνοντας καθημερινά αγώνες για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.