Επάγγελμα την απατεωνιά είχε κάνει ο 57χρονος, ο οποίος εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες προκειμένου να τους νοικιάσει το σπίτι, αρπάζοντας τις προκαταβολές και στη συνέχεια εξαφανιζόταν μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του από τις Αρχές.

«Είχε τα πάντα μέσα, ηλεκτρικά, ήταν επιπλωμένο πλήρες. Με παλιά έπιπλα και είχε και μια αποθήκη από κάτω. Ήταν αρκετά μεγάλο. Στο (αναφέρει γνωστό website) το είδαμε. Αυτοί δεν κάνουν καμιά έρευνα, δεν είναι πιο έγκυροι; Την πατάει ο κόσμος από τέτοια site;», δήλωσε ένας από τους καταγγέλοντες στο Live News.

Ο απατεώνας το 2023 είχε καταδικάστει ερήμην σε 4 χρόνια φυλάκιση για απάτες κατ’ εξακολούθηση που έλαβαν χώρα από το 2016 έως το 2023, ωστόσο συνέχιζε ανενόχλητος τη παράνομη δράση του.

«Όχι τίποτα, τίποτα και μετά από καιρό είχαν ανεβάσει, εγώ δεν το είχα προσέξει, το είχε δει μία φίλη μου, ότι σε αυτό το σπίτι κάνανε αυτό το πράγμα, ο συγκεκριμένος. Εγώ εντωμεταξύ έχω όλα τα στοιχεία γιατί τα έστειλα (τα χρήματα) μέσω τραπέζης, δεν τα έδωσα στο χέρι… γιατί αυτός μου το ζήτησε στο χέρι (τα χρήματα). Λέω, ‘’στο χέρι δεν θα πάρετε τίποτα’’», ανέφερε καταγγέλλουσα.

«Του έδωσα 800 ευρώ και δεν εμφανίστηκε ποτέ»

Ευγενικός, ευπαρουσίαστος και με ακίνητη περιουσία ο 57χρονος, που είχε κάνει εργολαβία τις απάτες.

«Αυτός ήταν από το 2004 φακελωμένος. Όταν πήγα εγώ να νοικιάσω το συγκεκριμένο σπίτι, μου έγραψε κάποια στοιχεία του ότι και καλά μου έκανε ένα χαρτί, συμφωνητικό, κάτι τέτοιο και ποτέ βέβαια δεν εμφανίστηκε, πότε!», δήλωσε η γυναίκα, ενώ πρόσθεσε ότι του έδωσε και 800 ευρώ προκαταβολή.

Εκτός από το σπίτι στο Χαλάνδρι, ο ιδιοκτήτης είχε και δεύτερο σπίτι στην Λούτσα, το οποίο είχε νοικιάσει ταυτόχρονα σε δεκάδες άτομα.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι του «έδειξε ένα σπίτι στην Λούτσα, το είδαμε εντάξει, αυτός μου ζητούσε 800 ευρώ την εγγύηση και μια προκαταβολή ενοίκιο, εγώ τρόμαξα και δεν ήθελα να του δώσω τόσα λεφτά. Ήθελα να του δώσω 100 ευρώ μόνο, αλλά τελικά με έπεισε και του έδωσα 400. Το ένιωθα δηλαδή ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτό τον άνθρωπο, αλλά την πάτησα δυστυχώς».

«Αύριο θα κάνουμε το συμβόλαιο, θα σου δώσω αύριο τα κλειδιά»

Αυτό είναι ένα από τα πολλά πλαστά συμφωνητικά που έδινε στους υποψήφιους ενοικιαστές προκειμένου να τους πείσει να του δώσουν τα χρήματα άμεσα για να εξασφαλίσουν το σπίτι.

Μάλιστα, δεν δίστασε να εξαπατήσει και πολύτεκνη μητέρα που  έψαχνε απεγνωσμένα μια στέγη για την οικογένειά της, η οποία απευθύνθηκε στην αστυνομία για το θέμα της και της απάντησαν ότι «αν δεν είναι πάνω από χιλιάρικα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Πάρα τα δεκάδες μηνύματα που του έστειλε ο ιδιοκτήτης έγινε καπνός μαζί με την προκαταβολή, ενώ αναφέρει ότι πήγε οικογενειακώς και είδε το σπίτι. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης δεν έδωσε ποτέ τα κλειδιά και κάθε μέρα τις έλεγε «αύριο θα κάνουμε το συμβόλαιο, θα σου δώσω αύριο τα κλειδιά».

Σε άλλη περίπτωση, ένα από τα θύματα του δράστη όταν τον πίεσε να του επιστραφούν τα χρήματά του, ο δράστης δεν δίστασε να του στείλει πλαστό καταθετήριο.

Ο απατεώνας συνελήφθη στο Χαλάνδρι λίγο πριν εξαπατήσει έναν ακόμα υποψήφιο ενοικιαστή.