«Το πιο σημαντικό θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος της HELEXPO-ΔΕΘ, κος Τάσος Τζήκας, μιλώντας στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στην 88η ΔΕΘ.

Ακόμη, ο κ. Τζήκας τόνισε πως: «Είναι ''sold out'' η έκθεση με την έννοια ότι όλοι οι χώροι έχουν νοικιαστεί από εκθέτες. Είναι πάνω από 1.300 εκθέτες, συμμετοχή από 25 χώρες».

«Η Γερμανία συμμετέχει φέτος στη ΔΕΘ με 135 εταιρείες και το κάνει για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε έκθεση του κόσμου» σημείωσε ακόμη και συμπλήρωσε: «Η εμπορική διπλωματία που κάνουμε επ’ ευκαιρίας της ΔΕΘ βοηθάει πάρα πολύ τη χώρα».

deth-tzikas-tasos__2_
deth-tzikas-tasos__1_

 

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της HELEXPO-ΔΕΘ, Τάσου Τζήκα στα Παραπολιτικά 90,1:

Για τη ΔΕΘ

Τ.ΤΖΗΚΑΣ: Το πιο σημαντικό θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας. Είναι sold out η έκθεση με την έννοια ότι όλοι οι χώροι έχουν νοικιαστεί από εκθέτες. Είναι πάνω από 1.300 εκθέτες, συμμετοχή από 25 χώρες. Έχουμε 9 θεματικά αφιερώματα, κλαδικά, δηλαδή συμμετέχουν εταιρείες από τον κλάδο της ενέργειας, της τεχνολογίας, των logistics, των τροφίμων κλπ. Συμμετέχουν εταιρείες από όλη την Ελλάδα. Έχουμε ένα αφιέρωμα στις Περιφέρειες, συμμετέχει το CERN, το οποίο γιορτάζει τα 70 χρόνια φέτος και όπως γνωρίζετε η Ελλάδα ήταν από τα ιδρυτικά μέλη και έχουν μια πολύ ωραία παρουσία.

Τ.ΤΖΗΚΑΣ: Η Γερμανία συμμετέχει φέτος στη ΔΕΘ με 135 εταιρείες και το κάνει για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε έκθεση του κόσμου.

Τ.ΤΖΗΚΑΣ: Η εμπορική διπλωματία που κάνουμε επ’ ευκαιρίας της ΔΕΘ βοηθάει πάρα πολύ τη χώρα.

Για την ανάπλαση του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ

Τ.ΤΖΗΚΑΣ: Η ανάπλαση του εκθεσιακού μας κέντρου θεωρήθηκε από τα πιο ενδιαφέροντα στον κόσμο γιατί καμιά πόλη δεν έχει 165 στρέμματα στο κέντρο για να τα αναπλάσει. Κάναμε έναν πολύ πετυχημένο διεθνή διαγωνισμό, προκρίθηκαν 15 προτάσεις, πήρε το βραβείο μια γερμανική εταιρεία. Ο στόχος είναι το 2026 να εγκατασταθεί ο εργολάβος που θα κατασκευάσει το έργο και αν όλα πάνε καλά το 2031 να τελειώσουν τα έργα. Συγχρόνως θα πρέπει να λειτουργεί και η έκθεση.