Αλλαγή του καιρού θα έχουμε τις επόμενες ημέρες καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το φθινόπωρο να κάνει και επισήμως την εμφάνισή του.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να αλλάξει ο καιρός στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας, με βροχές και καταιγίδες και... πολικό αεροχείμαρρο να πλησιάζει.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d40008jfwa2x)


Αρναούτογλου: «Τέλος στο ”ατμοσφαιρικό θερμό μποτιλιάρισμα” των τελευταίων εβδομάδων»

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ο καιρός θα παρουσιάσει μεγάλη αλλαγή και θα μπει τέλος στο «ατμοσφαιρικό θερμό μποτιλιάρισμα» των τελευταίων εβδομάδων.

Η αλλαγή δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη και την Ελλάδα με τα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Eντυπωσιακή η αλλαγή της διάταξης των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες δίνοντας τέλος στο “ατμοσφαιρικό θερμό μποτιλιάρισμα” των τελευταίων εβδομάδων στις περισσότερες χώρες της γηραιάς ηπείρου και κυρίως φυσικά στα νότια τμήματά της, αλλά και με αρκετές βροχές, φαινόμενα που κυρίως προς την Τρίτη θα πρέπει να επηρεάσουν και τα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια της Ελλάδας!

Παρακαλώ κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση!


Εδώ είναι και η καινούργια μου σελίδα που αφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: https://www.facebook.com/sakis.arnaoutoglou.eu

Τα λέμε πολύ πολύ σύντομα με νεότερα για τον καιρό με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες».



Μαρουσάκης: Έρχεται οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας από την Κεντρική Μεσόγειο - «Ο Σεπτέμβριος θα είναι μήνας με πολλές βροχές»

Από τη Δευτέρα (9/9), σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Με τον άστατο καιρό να επιμένει θα κυλήσει και το προσεχές 24ωρο στη χώρα μας. «Έρχεται οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας από την Κεντρική Μεσόγειο, θα δώσει μεγάλο όγκο νερού, που χρειάζεται προσοχή. Πλέον μπαίνουμε σε καθαρά φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα θα αρχίσει να υποχωρεί η θερμοκρασία» περιέγραψε ο μετεωρολόγος.

«Απομακρυνόμαστε από τις υψηλές θερμοκρασίες, το καλοκαίρι είχαμε ζέστη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας μήνας αρκετά υγρός με πολλές βροχές. Μπαίνουμε σε περίοδο βροχοπτώσεων» πρόσθεσε.




Τσατραφύλλιας: Πολικός αεροχείμαρρος σε λίγες ώρες θα σαρώσει τη χώρα 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτηση του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, με φθινοπωρινές συνθήκες αναμένεται να κυλίσει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας και μάλιστα δύο φορές. Οι πρώτες βροχές θα επηρεάσουν τη Δευτέρα-Τετάρτη και το δεύτερο Πέμπτη-Σάββατο.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 4-6 βαθμούς με τάση για μεγαλύτερη πτώση προς το τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του μετεωρολόγου:

"Ο πολικός αεροχείμαρρος κατηφορίζει και φέρνει πρωτοβρόχια"
Καλό μεσημέρι!
Με φθινοπωρινές συνθήκες αναμένεται να κυλίσει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας και μάλιστα δύο φορές.
-Το πρώτο βροχοφόρο σύστημα προβλέπεται να μας επηρεάσει
Δευτέρα (9/9) -Τετάρτη και το δεύτερο Πέμπτη (12/9) βράδυ -Σάββατο.Και τα δύο συστήματα θα προκαλέσουν κακοκαιρία στη γειτονική μας Ιταλία και στην κεντρική Ευρώπη.
-Και στις δύο περιπτώσεις θα επηρεαστούν με αρκετές βροχές η δυτική ,η βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο ( καιρός τύπου Π)
-Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 4-6 βαθμούς με τάση για μεγαλύτερη πτώση προς το τέλος της εβδομάδας.
-Οι άνεμοι θα πνεουν ισχυροί νοτιοδυτικοί και βορειοδυτικοί.
Υ.Γ :Στα επόμενα 24ώρα θα ακολουθήσειαν αναλυτική πρόγνωση για τις περιοχές που θα επηρεαστούν και για την ένταση των φαινομένων.