Το ΕΣΥ της χώρας μας δεν καταρρέει, αλλά ανακαινίζεται και ο ρόλος των συνδικαλιστών είναι να φωνάζουν και να παρεμβαίνουν, προκειμένου τα πράγματα να πηγαίνουν ακόμη καλύτερα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Χρήστος Παπαναστάσης, στην εκδήλωση του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Παπαναστάσης ανέφερε τα εξής:

«Κατ’ αρχήν, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Υγείας τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη για την τιμή που κάνει σήμερα στο πρόσωπό μου σε όλους τους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εμείς ως εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία, σε όλη τη χώρα όπως γνωρίζετε, είμαστε 24 ώρες το 24ωρο εκεί, φρουροί για τους ασθενείς.

Προσφέρουμε αγόγγυστα τις υπηρεσίες μας. Προσπαθούμε για το καλύτερο χωρίς πολλές φορές να έχουμε και το ανάλογο αντίκρισμα. Θεωρούμε όμως ότι η υγεία πρέπει να είναι στην προτεραιότητά μας. Αυτή τη στιγμή φαίνεται στα έργα, φαίνεται στην πράξη. Το ΕΣΥ αλλάζει όπως είπε και ο Υπουργός. Βελτιώνεται καθημερινά. Αναβαθμίζεται καθημερινά. Γίνονται αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα έργα ανακαίνισης στα ΤΕΠ των νοσοκομείων.

Σε κλινικές πολλές σε όλα τα νοσοκομεία. Το εθνικό σύστημα υγείας δεν καταρρέει. Και εμείς ως εργαζόμενοι, η πλειοψηφία τουλάχιστον των εργαζομένων, το βροντοφωνάζουμε αυτό όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε, σε γενικές συνελεύσεις, στα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ το βροντοφωνάζουμε ότι το εθνικό σύστημα δεν καταρρέει. Έχει προβλήματα; Βεβαίως και έχει προβλήματα. Είχε και πριν; Και πριν είχε προβλήματα και θα συνεχίσει να έχει προβλήματα.

Γιατί κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο και δεν μπορεί με μια υπογραφή ή με κάτι άλλο να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Όμως πρέπει να αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται από όλους για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας μέσα στα νοσοκομεία τόσο με τις προσλήψεις και με τη μονιμοποίηση των επικουρικών συναδέλφων νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού που να σας θυμίσω σε όλους ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας ήρθαν χιλιάδες νοσηλευτές, 8.500 περίπου, στα νοσοκομεία και ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Έρχονται γιατροί συνέχεια. Εγώ βλέπω σε αναρτήσεις των διοικητών των νοσοκομείων κάθε μέρα και έρχονται και ορκίζονται γιατροί σε όλες τις ειδικότητες. Υπάρχουν ελλείψεις; Βεβαίως. Δεν μπορούμε να τις αποκρύψουμε αυτές τις ελλείψεις ούτε να τα βάλουμε κάτω από το χαλάκι. Το σημαντικό είναι ότι γίνονται οι προσπάθειες και με τα οικονομικά κίνητρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός για τα νησιά και για τις άλλες περιοχές με τις άγονες περιοχές».