Παραλίγο τραγωδία σήμερα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιβαδειάς όταν μια μητέρα εγκλωβίστηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου σε εν κινήσει τρένο, όταν οι πόρτες έκλεισαν πριν προλάβει να αποβιβαστεί, με αποτέλεσμα να συρθεί αρκετά μέτρα κατά την αναχώρηση.

Λιβαδειά: Σοκάρει η περιγραφή της γυναίκας που "πιάστηκε" στις πόρτες του τρένου

«Ανέβηκα από την Αθήνα στο τρένο και είχα μαζί μου τα τρία μου παιδιά. Άκουσα που είπε ότι φτάσαμε Λιβαδειά και ετοιμάζω τα πράγματα να κατέβω από το τρένο. Κατέβασα τη μικρή μου που είναι οχτώ χρόνων και εκείνη την ώρα ξεκίνησε το τρένο να φύγει χωρίς να κλείσει εντελώς η πόρτα και εγώ ήμουν η μισή από έξω και η άλλη μισή από μέσα. Τρόμαξα, άρχισα να φωνάζω βοήθεια και ζητούσα να σταματήσει το τρένο», εξηγεί η γυναίκα, μιλώντας στον ALPHA.

«Η πόρτα του έκλεισε μέχρι το σημείο που ήμουν εγώ. Κανένας από το τρένο δεν ήρθε και ήταν ένας κύριος έξω ευτυχώς και το σταμάτησε το τρένο. Η μικρή μου έτρεχε το καημένο πίσω από το τρένο και φώναζε μαμά: "που πας περίμενε και επειδή έτρεχε να με προλάβει έπεσε κάτω. Ο οδηγός όταν με είδε δεν μου είπε τίποτα, εγώ το μόνο που κοίταξα είναι αν είναι καλά το κορίτσι μου γιατί είχε πέσει κάτω μου είχαν κοπεί τα πόδια και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν μπορούσα να συνέλθω».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d411jnlxhnpl)

Αυτόπτης μάρτυρας ήταν και ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας, Ανδρέας Κουτσούμπας, που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο. «Ακούμε ένα μικρό απέναντι να κλαίει: "Μαμά, μαμά”. Βλέπουμε να σύρεται πάνω στο κράσπεδο ένα σώμα. Τρέξαμε, σταματήσαμε το τρένο, μας άκουσαν στα 30 – 40 μέτρα», επεσήμανε.

Τρεις συλλήψεις για το περιστατικό

Οι δύο μηχανοδηγοί και ο επόπτης της αμαξοστοιχίας συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Υπάλληλος της αμαξοστοιχίας υποστήριξε ότι "η γυναίκα δεν χτύπησε. Δεν πρόλαβε να κατέβει, επειδή είχαν κλείσει οι πόρτες. Πάτησε το κουμπί και στη συνέχεια, οι πόρτες άνοιξαν και αποβιβάστηκε".

Ανακοίνωση της Hellenic Train για το περιστατικό με τη γυναίκα στη Λιβαδειά

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της ισχυρίστηκε πως δεν υπήρχε τραυματισμός από το περιστατικό, σημειώνοντας πως συνεργάζεται με τις αρχές για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναλυτική η ανακοίνωση:

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι διερευνά με προσοχή το περιστατικό που σημειώθηκε στον ΣΣ Λιβαδειάς, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια. Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς. Γι΄αυτό εφαρμόζουμε αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο διασφαλίζει την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας. Επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε τραυματισμός». Και καταλήγει «βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη γρήγορη διαλεύκανση του περιστατικού».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d412dnhugce1)