Δικαστικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση που αφορά στον Απόστολο Λύτρα και τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Από τη μία, ο αρμόδιος εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή του γνωστού ποινικολόγου στη Δικαιοσύνη για πλημμέλημα και όχι για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, ενώ από την άλλη, η ίδια η εν διαστάσει σύζυγός του και θύμα της έκρηξης της οργής του ζήτησε με υπόμνημά της την αποφυλάκισή του.

Ο εισαγγελέας που εξετάζει την υπόθεση ζητά την παραπομπή του Απόστολου Λύτρα με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας σε βαθμό πλημμελήματος ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου. Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι ο προσωρινά κρατούμενος δικηγόρος, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Κορίνθου, πρέπει να παραπεμφθεί όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως του απαγγέλθηκε μετά τη σύλληψή του, αλλά να μετατραπεί η κατηγορία στο πλημμέλημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ήτοι απλής σωματικής βλάβης».

Ο αρμόδιος εισαγγελέας ζητάει μάλιστα και την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με τον όρο της υποχρεωτικής απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, καθώς και της υποχρεωτικής συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα. Επίσης, ζητά να του επιβληθεί και ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του. Την εισήγηση θα εξετάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Στην πλειοψηφία των παραπάνω φέρεται να είναι σύμφωνη και η 37χρονη Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία υπέβαλε υπόμνημα, μέσω του οποίου ζητά την αποφυλάκιση του 51χρονου, για χάρη της κόρης τους: «Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα». Ωστόσο, η Πολυζωγοπούλου διευκρινίζει ότι δεν υπαναχωρεί από την υποστήριξη της κακουργηματικής κατηγορίας. Το υπόμνημα κατατέθηκε στα τέλη Αυγούστου, ενώ διευκρινίζεται πως Λύτρας και Πολυζωγοπούλου ήρθαν σε συμφωνία, ώστε να παραχωρηθεί στην 37χρονη η αποκλειστική επιμέλεια της 9χρονης κόρης τους. Φέρεται, δε, να ρύθμισαν τις ώρες επικοινωνίας του δικηγόρου με το παιδί. Η Πολυζωγοπούλου, πάντως, σημείωσε πως ο Λύτρας πρέπει να αποφυλακιστεί προκειμένου να ευεργετηθούν και οι δύο μεγαλύτερες κόρες του από τον πρώτο γάμο του