Ένας γνώριμος από τα παλιά, για συμμετοχή σε πασίγνωστη συμμορία κακοποιών με αναρχικό πρόσημο αλλά και δύο ακόμη άνδρες κρύβονται πίσω από τη ομάδα που έκλεβε αλλοδαπούς ιδιοκτήτες καταστημάτων εμφανιζόμενοι ως αστυνομικοί ενώ είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια και επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Η συμμορία κρύβεται πίσω από τουλάχιστον 19 διαρρήξεις και τρεις ληστείες, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην δικογραφία της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής για αρκετό καιρό προσπαθούσαν να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τους δράστες της συγκεκριμένης συμμορίας. Με παρακολουθήσεις, κατέγραφαν για εβδομάδες τις κινήσεις τους, πλην όμως δεν κατάφεραν να τους έχουν με τα κλοπιμαία στα χέρια. Ο ένας εκ των δραστών, είναι πρόσωπο ενδιαφέροντος αφού είχε σχέση με τη «συμμορία με τα μαύρα» μια ομάδα κακοποιών με αναρχικές πεποιθήσεις.

Πώς δρούσαν οι κακοποιοί

Η δράση των τριών κακοποιών ήταν συγκεκριμένη. Είτε εμφανίζονταν ως αστυνομικοί σε καταστήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι ασιατικής καταγωγής, είτε έμπαιναν σε σπίτια, τα οποία άδειαζαν. Πριν από τέσσερα 24ωρα όμως, η τύχη των δύο εκ των τριών κακοποιών «στέρεψε» αφού πιάστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν από σπίτι με τα κλοπιμαία. Αναγκαστικά οι αστυνομικοί του τμήματος Διαρρηκτών έκαναν έφοδο στο σπίτι και του τρίτου μέλους της συμμορίας ο οποίος δεν συμμετείχε στην διάρρηξη του σπιτιού στον οποίο και πέρασαν χειροπέδες.

Ο 60χρονος Έλληνας και οι δύο αλλοδαποί 39 και 30 ετών αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για σύσταση συμμορίας, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και απόπειρες αυτών, απείθεια και παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. Ήδη οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.