Δύο 24ωρα μετά την περιπέτεια που έζησε στον σταθμό της Λιβαδειάς, η μητέρα 3 παιδιών περιγράφει στο Live News μια σειρά από εικόνες και ζητάει την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται.

Δείχνει τα σημάδια που της προκάλεσε η πόρτα του τρένου, με την ίδια για περίπου 50 μέτρα να σέρνεται, όπως λέει, κατά μήκος του σιδηροδρομικού σταθμού.

«Το πόδι μου όλο ήταν μέσα, όλο το άλλο σώμα μου ήταν έξω», λέει στο Live News η επιβάτιδα.

Λιβαδειά: Σοκάρει η περιγραφή της μητέρας που "πιάστηκε" στις πόρτες του τρένου

Η αμαξοστοιχία με κατεύθυνση από Αθήνα για Θεσσαλονίκη είχε μόλις φθάσει στον σταθμό της Λιβαδειάς και ξεκίνησε η αποβίβαση. Κάτω από συνθήκες που μένει να αποσαφηνιστούν, οι πόρτες έκλεισαν και «μάγκωσαν» το σώμα της γυναίκας, που όπως λέει προσπαθούσε να κατέβει. Το τρένο ξεκίνησε με τις φωνές αυτοπτών μαρτύρων να γίνονται όλο και περισσότερες, εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα.

«Η μικρή με είδε ότι φεύγει το τρένο και φώναζε ”μαμά, μαμά”».

Για την υπόθεση υπήρξε χθες εισαγγελική παρέμβαση με την άτυχη γυναίκα να προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε μπροστά στα 3 της παιδιά.

«Φώναζα ”βοήθεια” να σταματήσουν το τρένο, δεν άκουγαν».

Τις Αρχές ειδοποίησε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Όταν τελικά το τραίνο σταμάτησε, η γυναίκα σοκαρισμένη κατάφερε να απεγκλωβιστεί.

«Μόλις κατέβασα το πόδι, το τρένο ξεκίνησε», δήλωσε η επιβάτιδα.

«Εγώ κοίταξα να πιάσω το κορίτσι μου κι έφυγα. Μου είχαν ”κοπεί” τα πόδια, δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Έπαθα σοκ».

«Ετοίμασα τα πράγματα μου και τα παιδιά, βγαίνω στην πόρτα, όπου δεν ήταν κανένας ελεγκτής, πατάω το πράσινο κουμπί, ανοίγει η πόρτα, κατεβάζω την μικρή, πάω να κατέβω κι’ γω και φεύγει το τρένο».

Και συνέχισε περιγράφοντας: «Φώναζα ”βοήθεια, σταματήστε το τρένο” και δεν άκουγε κανένας, γιατί ήμουν στο τελευταίο βαγόνι. Γύρω στα 40 – 50 μέτρα σταμάτησε το τρένο. Δεν τραυματίστηκα σωματικά, αλλά ψυχικά. Το παιδί μου έτρεχε από πίσω μου».

Καταλήγοντας, η κα Καλαμιώτη δήλωσε ότι σήμερα κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία για το περιστατικό.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d41shejg53c9)

Λιβαδειά: «Δεν ήταν πρόβλημα του τρένου», λένε οι μηχανοδηγοί

«Δεν τραυματίστηκε κανένας και η κυρία έχει δηλώσει στην αστυνομία ότι δεν επιθυμεί ούτε την δίωξη κανενός, ούτε τίποτα. Δεν είναι πρόβλημα του τρένου, όταν εσύ βάλεις το πόδι σου για να μην κλείσει η πόρτα, όλες οι πόρτες οι αυτόματες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Δεν ήμουν μπροστά και δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε. Ελεύθεροι είναι όλοι», αναφέρει συγγενής του μηχανοδηγού.

«Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς. Γι΄αυτό εφαρμόζουμε αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο διασφαλίζει την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας. Επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε τραυματισμός. Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη γρήγορη διαλεύκανση του περιστατικού», λέει με ανακοίνωσή της η Hellenic Train.

Αναλυτική η ανακοίνωση:

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι διερευνά με προσοχή το περιστατικό που σημειώθηκε στον ΣΣ Λιβαδειάς, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια. Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς. Γι΄αυτό εφαρμόζουμε αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο διασφαλίζει την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας. Επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε τραυματισμός». Και καταλήγει «βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη γρήγορη διαλεύκανση του περιστατικού».

Το τρένο ακινητοποιήθηκε στον επόμενο σταθμό με την αστυνομία να περνά χειροπέδες στους δύο μηχανοδηγούς και στον προϊστάμενο της αμαξοστοιχίας. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε να υποβληθούν σε έλεγχο μέθης και αφέθηκαν ελεύθεροι.