Χτύπησε εκ νέου το 112 μέσα στην ημέρα για την κακοκαιρία «ATENA», αυτή τη φορά στους κατοίκους του Βόλου και σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την ανατολική Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 ήχησε στις 20:00 και ενημερώνει τους κατοίκους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 10/9/2024, καλώντας τον πληθυσμό να περιορίσει τις μετακινήσεις του και να ακολουθεί τις οδηγίες των Αρχών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ειδοποίηση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ήχησε σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Αρκαδία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Καιρός: Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία «ATENA»

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εκδόθηκε την Κυριακή, αναβαθμίστηκε σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το βαρομετρικό χαμηλό, που προκαλεί την κακοκαιρία Atena στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (9/9) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11/9) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

-Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.

-Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

-Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.

-Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.