Δεν έχουν σταματημό οι κλοπές αυτοκινήτωνκαι όχι μόνο, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Αρχές για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Πολλοί από τους κακοποιούς, μάλιστα, δεν διστάζουν να «χτυπήσουν» μέρα μεσημέρι, και μάλιστα σε πολυσύχναστους δρόμους, όπου μπορεί να γίνει αντιληπτή η δράση τους.

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (8/9) στη Βάρκιζα, και συγκεκριμένα στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στη Λεωφ. Ποσειδώνος, στο ύψος της συμβολής της λεωφόρου με την οδό Λητούς.

Ένας επιτήδειος προσπάθησε να κλέψει ένα αυτοκίνητο Smart, το οποίο και παραβίασε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα σχέδιά του, αφού η ενεργοποίηση του συναγερμού έσωσε την κατάσταση. 

Βίντεο με το εν λόγω περιστατικό δημοσιεύθηκε στην ομάδα «To Forum των 3Β» στο Facebook, από συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου.



Στο βίντεο των 35 δευτερολέπτων βλέπουμε έναν άνδρα να πλησιάζει το Smart και μέσα σε χρόνο-ρεκόρ να παραβιάζει την κλειδαριά του. Στη συνέχεια ο κλέφτης εισέρχεται εντός του Ι.Χ. και επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον κινητήρα του. Η ενεργοποίηση του συναγερμού, ο οποίος θα μπορούσε να προδώσει τον δράστη στους αστυνομικούς, που είχαν ισχυρή παρουσία εκείνη τη στιγμή στην περιοχή, ήταν και αυτή που μπλόκαρε τα σχέδια του δράστη.

Σύμφωνα με το συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας του Smart, παρά την αποτροπή της κλοπής του Ι.Χ., ο δράστης προκάλεσε ζημιά ύψους 300 ευρώ στην κλειδαριά του οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα Smart είναι από τα πλέον αγαπημένα μοντέλα αυτοκινήτων των κλεφτών, καθώς θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτα τόσο στην ολική κλοπή όσο και στην αφαίρεση πολλών εξαρτημάτων τους.