Συνολικά, 39 δύτες με ειδικές στολές από τη βόρεια Ελλάδα έχουν βουτήξει στα νερά του Θερμαϊκού και καθαρίζουν τον βυθό από το ύψος του Λευκού Πύργου, έως το Λιμάνι της πόλης.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο thesstoday.gr, η δράση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει από τις 09.30 έως τις 12.30.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρα παράσυρση πεζού, νεκρός ένας 60χρονος

Μέχρι στιγμής, έχουν απομακρύνει λάστιχα, πατίνια, κόνους, κινητά τηλέφωνα, ακόμη και πιστωτικές κάρτες αλλά και ηλεκτρικά ποδήλατα..!

Θεσσαλονίκη: Το πρόγραμμα της δράσης

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει:

  • Ανέλκυση αντικειμένων και συλλογή μπροστά από το μνημείο
  • Ενημέρωση από εκπροσώπους των φορέων της δράσης για θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος
  • Ολοκλήρωση διαδικασίας συλλογής και τιμητική εκδήλωση εθελοντών και υποστηρικτών
  • Πρόκειται επί της ουσίας για τη συνέχεια της περσινής εξίσου πετυχημένης δράσης, η οποία είχε γίνει στην 1η Προβλήτα του Λιμανιού.

Μία πρωτοβουλία της ΟΛΘ Α.Ε. σε συνεργασία με τη MEPP (Mediterranean Company Environmental Protection) και με την υποστήριξη των: Antipollution of V Group, Hellenic Marine Environment Protection Association (HELMEPA), Hellenic Environmental Center S.A. (HEC), Hill International, Optima Bank, Rogan Associates, Alpha Bank, ΔΕΘ – Helexpo, Samaras & Partners.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Ένωση Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙ.ΜΕ).

Πηγή: thesstoday.gr