Η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ είναι εδώ και επηρεάζει από το βράδυ της Δευτέρας (9/9) τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να αναμένονται σήμερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Μάλιστα, το κύμα κακοκαιρίας ήδη έχει προκαλέσει προβλήματα στη δυτική Ελλάδα, με τα καιρικά φαινόμενα να συνοδεύονται σε πολλές περιοχές από χαλαζοπτώσεις, μεγάλο όγκο νερού και μεγάλο αριθμό κεραυνών και αστραπών. Αύριο τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να απασχολήσουν περισσότερο το ανατολικό Αιγαίο και τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι οι πιο δύσκολες, ενώ οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο και τουλάχιστον μέχρι και αργά το απόγευμα είναι η δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, δηλαδή περιοχές από τον Κορινθιακό και πιο βόρεια.

Κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ:  Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα μέχρι τις πρωινές ώρες, από τα ξημερώματα μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Από τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες και από το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει

«Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ»

Στη δεύτερη φάση του κύματος κακοκαιρίας αναμένεται να περάσουμε τις επόμενες ώρες όπου σιγά σιγά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που επηρέασαν μέσα στη νύχτα αλλά και τις πρωινές ώρες τα δυτικά τμήματα (ύψη βροχής τοπικά από 40mm εως 70mm), θα μετατοπιστούν ανατολικότερα επηρεάζοντας μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Επειδή αυτό το πέρασμα της κακοκαιρίας αναμένεται να συμπέσει χρονικά με τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου και λόγω εποχής ενεργοποιείται η θερμική αστάθεια, χρειάζεται προσοχή μιας και αυτός ο παράγοντας θα ενισχύσει περισσότερο τα φαινόμενα που αναμένουμε.

Η τρίτη φάση της κακοκαιρίας αναμένεται από το βράδυ σήμερα και μέχρι το απόγευμα περίπου αύριο και θα αφορά το ανατολικό Αιγαίο και τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας. Σε ότι αφορά το νομό Αττικής δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο σε αντίθεση με το νομό Θεσσαλονίκης όπου τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα - επικίνδυνα. Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!».

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας