Σοκ για τους άνδρες της ΕΚΑΜ ήταν το εσωτερικό του διαμερίσματος στο οποίο ζούσε ο 30χρονος Παλαιστίνος ο οποίος απειλούσε να ανατινάξει την γειτονιά με φιάλη υγραερίου.

Ειδικότερα, σε άθλιες συνθήκες διαβίωνε ο 30χρονος Παλαιστίνιος που ανέβηκε σε κατάσταση αμόκ σε μπαλκόνι στην οδό Αχαρνών και απειλούσε να πηδήξει και να ανατινάξει τους πάντες με μία φιάλη υγραερίου.

Αχαρνών: Τι βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του STAR, Βαγγέλη Γκούμα, στο διαμέρισμα του 30χρονου βρέθηκαν μαχαίρια και η φιάλη υγραερίου, ενώ, την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι ενώ πρόκειται για ένα σπίτι που θυμίζει τρώγλη, είχε πόρτα ασφαλείας.

Να σημειωθεί, ότι ο 30χρονος δεν έμενε μόνος του, αφού στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν άλλα δύο αυτοσχέδια κρεβάτια, πέρα από το δικό του.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d42rlkz9436h)

Η ιστορία του Παλαιστίνιου: Πώς ήρθε στην Ελλάδα - Γιατί ήταν εκτός ψυχιατρικής

Μόλις πριν 7 ημέρες κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του από το «Δαφνί», όμως το γιατί δε νοσηλεύτηκε παραμένει μυστήριο. Μεταφέρθηκε εκεί καθώς την περασμένη Τρίτη είχε κάνει την πρώτη του απόπειρα να βάλει τέλος στη ζωή του ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, πηδώντας από το μπαλκόνι.

Τελικά φίλος του ανέλαβε ρόλο διαπραγμετυτή και παραδόθηκε, τραυματίζοντας, όμως έναν Ιρακινό διερμηνέα που βοηθούσε στη διαδικασία. Μια μέρα μετά, ο εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο με προφορική εντολή.

Ο νεαρός Παλαιστίνιος βρίσκεται στην Ελλάδα έναν χρόνο και δύο μήνες. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το Μάιο του 2023 έφυγε από την Παλαιστίνη, πήγε στην Τουρκία και δύο μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2023, έφτασε με ακόμη 25 άτομα στην Αγριλιά Λέσβου, ένα από τα τέσσερα σημεία που αποβιβάζονται οι μετανάστες στο νησί.

Οι αρχές στο νησί τον εντόπισαν μια μέρα μετά και τον συνέλαβαν και 9 μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2024, πήρε άδεια παραμονής. Όταν έφτασε στην Ελλάδα είχε παλαιστινιακό διαβατήριο , νόμιμα έγγραφα και το πιο σημαντικό, είχε πάνω του κάρτα του ΟΗΕ, με ειδικό κωδικό που δείχνει ότι λάμβανε αρωγή απο τον ΟΗΕ όσο ήταν στην πατρίδα του. Συνεπώς, υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να μπει σε προσφυγικό καθεστώς.

Σημειώνεται ότι τον Aύγουστο, σε σωματικό έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν πάνω του ναρκωτικά.