Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει σήμερα στα σχολεία, καθώς στα θρανία επιστρέφουν περισσότεροι από 1.300.000 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Η πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους θα ξεκινήσει με τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ οι μαθητές θα παραλάβουν τα σχολικά βιβλία.

Το «νέο τοπίο» που θα δουν οι μαθητές αφορά τις απουσίες, καθώς επιστρέφουν οι δικαιολογημένες και οι αδικαιολόγητες, αλλά και τη χρήση κινητών τηλεφώνων, που παραμένουν στην τσάντα. Επίσης, το νέο ψηφιακό εργαλείο για γονείς και κηδεμόνες τούς ενημερώνει για τις βαθμολογίες των μαθητών, όπως και για ανακοινώσεις και ειδοποιήσεις της σχολικής μονάδας.

Διαβάστε ακόμα: Κακοκαιρία "Atena": Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη

Σχολεία: Αστηροποίηση των παιδαγωγικών και πειθαρχικών μέτρων

Μέσα στη χρονιά, η εφαρμογή θα διευρυνθεί δίνοντας τη δυνατότητα ενημέρωσης για τις απουσίες των μαθητών, την πρόοδο της διδαχθείσας ύλης αλλά και για τον προγραμματισμό των συναντήσεων μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών. Ο νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων προβλέπει αυστηροποίηση των παιδαγωγικών και πειθαρχικών μέτρων. Ενδεικτικά, ο διευθυντής του σχολείου μπορεί να αποφασίσει έως και τριήμερη αποβολή από μία ημέρα που ίσχυε έως σήμερα.

Επίσης, ο Σύλλογος Διδασκόντων μπορεί να αποφασίσει μέχρι και πενθήμερη αποβολή από τρεις ημέρες που είχε έως τώρα τη δυνατότητα, ενώ στην ευχέρειά του είναι και η αλλαγή τμήματος ή σχολικού περιβάλλοντος καθώς και ο αποκλεισμός από δράσεις, πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές και μετακινήσεις. Πρεμιέρα, πιλοτικά, στις 16 Σεπτεμβρίου και για το ψηφιακό φροντιστήριο, που αφορά χιλιάδες μαθητές. Σημειώνεται ωστόσο ότι ο αγιασμός αναβάλλεται για αύριο σε σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Βορείου Αιγαίου λόγω της κακοκαιρίας «Αtena». Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς δεν θα χτυπήσει για τους μαθητές της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου, ενώ τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα ούτε στη Λήμνο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d42jcdp6zbrt)