Ελαφρά τραυματίες είναι οι δύο νεαροί Ρομά που επέβαιναν σε κλεμμένο όχημα, το οποίο έπειτα από καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε, όταν έπεσε σε θεμέλια νεοαναγειρόμενης οικοδομής στην Κάτω Κηφισιά.

*Διαβάστε ακόμα: Σοκαριστικό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Όχημα παρέσυρε ζευγάρι με το ανήλικο παιδί τους

Από πραγματική τύχη μόνο ένας πολίτης τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, από την ξέφρενη πορεία του οδηγού του κλεμμένου οχήματος, το οποίο αρχικά εντοπίστηκε έξω από το δημαρχείο Μενιδίου.


Πώς συνέβη το περιστατικό

Δύο μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το όχημα και κάλεσαν τον οδηγό να σταματήσει στην άκρη, για να γίνει έλεγχος. Ο νεαρός οδηγός του οχήματος, αντί να σταματήσει ανέπτυξε ταχύτητα και σε ξέφρενη πορεία κατάφερε να φτάσει μέχρι την Κάτω Κηφισιά.

Περιπολικά και μοτοσικλέτες, παρακολουθούσαν από κοντά το κλεμμένο όχημα, σε μια προσπάθεια να μην προκληθεί κάποιο τροχαίο το οποίο ενδεχομένως να οδηγούσε σε θύματα.

Ο οδηγός του οχήματος κινήθηκε αρκετές φορές στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, για να αποφύγει τη σύλληψη, ενώ πέρασε με κόκκινο αρκετές διαβάσεις.

Μάλιστα, συγκρούστηκε με περιπολικό που τον ακολουθούσε τουλάχιστον δύο φορές, καταφέρνοντας προσωρινά να μην ακινητοποιηθεί.

Μέχρι που στην Κάτω Κηφισιά, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, χτύπησε σε μια κολόνα φωτισμού και κατέληξε σε ένα φρεάτιο νεοαναγειρόμενης οικοδομής.

Οι δύο συλληφθέντες, είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται σήμερα το απόγευμα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, καθώς ήδη σχηματίζεται η σε βάρος τους δικογραφία για σωρεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κλοπή οχήματος και άλλα σοβαρά αδικήματα.