Σοκαρισμένος είναι ο οδηγός του τροχαίου που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (11/09) σε δρόμο της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ο οποίος παρέσυρε με το όχημά του έναν 37χρονο, τη σύζυγό του, μια 34χρονη έγκυο, και το δίχρονο παιδάκι τους.


Πώς έγινε το κακό

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00, κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου, στη συνδετήρια οδό της ΕΟ Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου με την Περαία, στο ύψος των εγκαταστάσεων ιδιωτικού ΚΤΕΟ, όταν υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες το όχημα παρέσυρε το ζευγάρι με το παιδί τους, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει.

Η οικογένεια, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για ολιγοήμερες διακοπές, είχε βγει για μια βόλτα στην περιοχή και περπατούσε στην άκρη του δρόμου τη στιγμή που το αυτοκίνητο έπεσε πάνω της με μεγάλη ταχύτητα.

Το αυτοκίνητο τελικά κατέληξε σε χωράφι-αυλή σπιτιού, έσπασε την περίφραξη και ακινητοποιήθηκε στα δέντρα.

Στο σημείο που έγινε το τροχαίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, έχουν συμβεί κι άλλα ατυχήματα, με σοβαρούς τραυματισμούς στο παρελθόν.


Παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή

Το ζευγάρι παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, ενώ το δίχρονο είναι καλά στην υγεία του.

Συγκεκριμένα, οι διασώστες του ΕΚΑΒ χρειάστηκε να διασωληνώσουν τον 37χρονο πατέρα μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ και η 34χρονη μητέρα και εγκυμονούσα ήταν τόσο σοβαρά που διασωληνώθηκε και εκείνη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου πλέον νοσηλεύονται και θα υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Η μητέρα του 37χρονου είπε εμφανώς αναστατωμένη: «Τώρα θα πάμε στη Θεσσαλονίκη, γιατί είναι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ένας αστυνομικός μάς ειδοποίησε από την Τροχαία Θέρμης για ό,τι έγινε: τους χτύπησε κάποιο αυτοκίνητο». Όσον αφορά την κατάσταση της νύφης της, τόνισε ότι είναι 5 μηνών έγκυος. Το παιδί τους δεν διατρέχει κίνδυνο, ωστόσο θα παραμείνει κι εκείνο στην παιδοχειρουργική κλινική.

Από την πλευρά της η αδελφή του είπε: «Δεν ξέρουμε ακριβώς πώς έγινε το τροχαίο. Μας ειδοποιήσαν τα πεθερικά του αδελφού μου και φεύγουμε. […] Μπαίνουν χειρουργείο, είναι σοβαρά. Δεν ξέρουμε το παιδί μας τι είναι και τι άλλο γίνεται».



Μεθυσμένος ο οδηγός

Υπό την επήρεια μέθης φαίνεται πως βρισκόταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με βάση τη σχετική εξέταση στην οποία υπεβλήθη, με το επίπεδο αλκοόλ κατά τη διάρκεια του αλκοτέστ να είναι στο 0,5 την ώρα που το όριο είναι 0,3.

Ο 46χρονος ημεδαπός συνελήφθη κι αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη (12/9), στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d43hqq4o4ash)


"Ελπίζω να τα καταφέρουν", λέει η μητέρα του οδηγού

Η μητέρα του οδηγού ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ειδοποίησε ο γιος της αμέσως μετά το τροχαίο κι εκείνη έσπευσε στο σημείο.

«Ο γιος μου με κάλεσε στο τηλέφωνο. ''Μαμά, δεν θα το πιστέψεις, χτύπησα τρία άτομα με το αυτοκίνητο''. Ήταν σε σοκ. Είναι και αυτός χτυπημένος αλλά δεν κινδυνεύει. Ελπίζω οι άνθρωποι να τα καταφέρουν», είπε η μητέρα του οδηγού, μιλώντας στην εκπομπή «Live News».