Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα αποφάσισε πριν λίγο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, αφού πρώτα μετέτρεψε την αρχική κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που του είχε ασκηθεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, για το οποίο παραπέμπεται σε δίκη στο Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

*Διαβάστε ακόμα: Απόστολος Λύτρας: Η ζωή στις φυλακές Κορίνθου - Οι αλλαγές στο δικηγορικό γραφείο & ο πλειστηριασμός του σπιτιού στο Χαλάνδρι, με τιμή εκκίνησης τα 367.877 ευρώ

Ο γνωστός ποινικολόγος μπήκε στις φυλακές για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του πριν από περίπου τρεις μπήκες για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του.

Οι δικαστές ακολούθησαν την σχετική εισαγγελική πρόταση.


Απόστολος Λύτρας: Βγαίνει από τη φυλακή με όρους

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναμένεται η αποφυλάκιση του Απόστουλου Λύτρα με τους εξής όρους:

  • Απαγόρευση προσέγγισης της συζυγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.
  • Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο  η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.
  • Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου, ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή, δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
  • Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.