Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος στην πρώτη λακωνική του δήλωση, είπε «Θέλω να ευχαριστήσω τους δικηγόρους και την οικογένειά μου που μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη δυσκολία».

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του έκαναν λόγο για δικονομική δικαίωση, καθώς η κατηγορία που βαρύνει πλέον τον εντολέα τους είναι πλημμέλημα. Επίσης δήλωσαν ότι ο κ. Λύτρας το πρώτο που θα επιδίωξει, είναι να ξαναδεί τα παιδιά του και βεβαίως να επανέλθει στα καθήκοντα του αφού, όπως είπαν, δεν υπάρχει απόφαση.

Ο δικηγόρος του ποινικολόγου, Πέτρος Πανταζής έκανε κι αυτός δηλώσεις για την αποφυλάκιση του εντολέα του αναφέροντας: «Δικαιώθηκε ένας νομικός αγώνας. Είχαμε πει από τη πρώτη στιγμή ότι οι κατηγορίες που αφορούν τον κ. Λύτρα είναι πλημμελήματα. Ισχύει στο ακέραιο η δήλωση που έκανε ο Απόστολος Λύτρας την πρώτη ημέρα ενώπιον της κας Ανακρίτριας, ότι ζητάει συγγνώμη κι ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανορθώσει σε αυτό που έκανε στην οικογένειά του». 

Ποιοι τον περίμεναν έξω από τις φυλακές Κορίνθου

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, έξω από τις φυλακές Κορίνθου περίμεναν τον Απόστολο Λύτρα ο δικηγόρος, Πέτρος Πανταζής, η αδελφή του Βίκυ Λύτρα, η οποία κρατούσε ένα κοστούμι για να αλλάξει ο αδελφός της, η πρώην σύζυγός του, καθώς και οι δυο από τις τρεις κόρες του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d44byede1rv5)
Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος βρίσκεται στη φυλακή από τα μέσα Ιουλίου για τον άγριο ξυλοδαρμό της εν διαστάσει συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, πρωτίστως μετέτρεψε την αρχική κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που του είχε ασκηθεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, για το οποίο παραπέμπεται σε δίκη στο Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων.