Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ο 37χρονος άνδρας, που μαζί με την 34χρονη έγκυο σύζυγό του και το δύο ετών παιδί τους παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο που οδηγούσε 46χρονος, υπό την επήρεια αλκοόλ, σε περιοχή της Θέρμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της γυναίκας, η οποία επίσης νοσηλεύεται στην Εντατική, είναι σταθερή, ενώ το παιδάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική Κλινική.

Την ίδια ώρα, ο 46χρονος οδηγός επιστρέφει στο κρατητήριο, αφότου ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για κακούργημα. Όπως αποδείχθηκε, ήταν μεθυσμένος, όταν προκάλεσε το τροχαίο.


Πώς έγινε το κακό

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (11/9), κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου, στη συνδετήρια οδό της ΕΟ Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου με την Περαία, στο ύψος των εγκαταστάσεων ιδιωτικού ΚΤΕΟ, όταν υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες το όχημα παρέσυρε το ζευγάρι με το παιδί τους, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει.

Το αυτοκίνητο τελικά κατέληξε σε χωράφι-αυλή σπιτιού, έσπασε την περίφραξη και ακινητοποιήθηκε στα δέντρα.

Στο σημείο που έγινε το τροχαίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, έχουν συμβεί κι άλλα ατυχήματα, με σοβαρούς τραυματισμούς στο παρελθόν.


«Ήπια ένα τσίπουρο»

Το πρωί ο 46χρονος οδηγός πέρασε το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου, ενώ πλέον επιστρέφει στο κρατητήριο, αφότου ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για κακούργημα.
Αντιμετωπίζει κατηγορία για επικίνδυνη οδήγηση, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, που είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατα τραυματισμό του ζευγαριού, ενώ διώκεται και για σωματική βλάβη από αμέλεια και κατά συρροή.

Η μητέρα του 46χρονου οδηγού βρίσκεται στο πλευρό του και αναζητά στοιχεία που να αθωώνουν τον γιο της, αφού όπως είχε αναφέρει: «θα ζητήσουμε υλικό από κάμερες για να δούμε πώς έγινε το τροχαίο». Έχει περιθώριο ως την απολογία του στην ανακρίτρια, την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο 46χρονος ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο και ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.


Το είχε ξανακάνει

Την ίδια ώρα, ο ξάδελφος της 34χρονης εγκύου μητέρας η οποία παρασύρθηκε, καταγγέλλει στο Live News, ότι ο 46χρονος οδηγός το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Και το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος το είχε ξανακάνει πριν από καιρό απ’ ότι μάθαμε και τον είχαν αφήσει ελεύθερο και… το ξαναέκανε πάλι».

Αναφορικά με την κατάσταση υγείας της ξαδέρφης του και του συζύγου της, είπε: «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ακόμα τα πρώτα 24ωρα είναι δύσκολα. Πιο πολύ για τον γαμπρό και για αυτήν επίσης και για το μωρό που έχει στην κοιλιά της. Το άλλο το παιδάκι είναι καλά και μπορεί να πάρει και σήμερα εξιτήριο».


«Ήρθαν να κάνουν διακοπές και κοντεύουν να χάσουν τη ζωή τους»

Συνεχίζονται οι έρευνες της τροχαίας για τις ακριβείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο.

«Περπατούσαν με τα πόδια και πήγαν να πάρουν ένα αυτοκίνητο, να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο. Δηλαδή, ήρθε το κορίτσι να κάνει διακοπές ύστερα από ένα χρόνο δουλειάς, ήρθε να κάνει 20 ημέρες διακοπές να δουν και τους γονείς και τα λοιπά και κατέληξαν οι άνθρωποι να κοντεύουν να χάσουν τη ζωή τους», είπε ο ξάδερφος της 34χρονης.

Στο πλευρό του ζευγαριού που είχε έρθει για λίγες ημέρες από το Βέλγιο όπου ζει και εργάζεται μόνιμα για να δουν τους συγγενείς τους, βρίσκονται οι οικογένειές τους που αγωνιούν για την εξέλιξη της υγείας τους.  «Είμαι εδώ από τη πρώτη στιγμή που έμαθα τι έγινε. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή, αλλά είμαστε σε αναμονή. Η κόρη μου είναι στον 6 μήνα της κύησης και προς το παρόν είναι καλά το μωρό στην κοιλιά», ανέφερε ο πατέρας της 34χρονης εγκύου.

Όπως είπε ο ξάδελφός της 34χρονης μιλώντας στο MEGA, η κατάσταση της υγείας του συζύγου της είναι πιο σοβαρή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d44cytgc5ia9)